A természet legnagyobb gyilkológépe ott dorombol a kanapédon

Persze a címadás nagyon erős túlzás, tudjuk, hogy Lufi nem OLYAN, de ha szabadon engednénk, rengeteg kisállat érezhetné magát veszélyben. Az egyik amerikai egyetemen végzett kutatás megállapította, hogy nincs még egy olyan állatfaj, ami olyan sok különböző fajból táplálkozna, mint a macska.

Ez persze nem azért van, mert Lufi egy gonosz dög. (Persze vannak gonosz dög Lufik is, de róluk majd máskor). Hanem azért, mert a szabadon engedett vagy elvadult macskák a túlélésért képesek gyakorlatilag bármit megenni, ami mozog. És nemcsak a túlélésért, hanem hobbiból is. A kutatás szerint 2084 különböző faj szerepelhet a cicák étlapján. Ezek közt a legtöbb (981) madár, de van köztük hüllő (463 faj) és emlős is (431 faj). Azt eddig is tudtuk, hogy a macska megeszi az egeret, de tudósok most azt találták, hogy az emufiókák, a levesteknősök, és az egészen nagy ökörbékák sincsenek biztonságban, ha van a közelben egy szabadon élő macska.

Az elvadult házimacskák azért számítanak veszélyesnek a természet szempontjából, mert nem nézik, hogy az ebéd veszélyeztetett vagy kihalófélben lévő állat-e. Csak Ausztráliában 27 faj kihalása írható a macskák számlájára. (qubit.hu)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Miért fontos, hogy határt szabjunk az empátiánknak?

Hiába fontos érzés, magunkra is vigyáznunk kell.

A madarak bebizonyították: kevésbé intelligensek, akik zaklatnak másokat

Ha téged is bántottak már a suliban, akkor most figyelj!