Az ágy alatti szörnyek nem léteznek, de a falban attól még ott lehetnek

Egy igazán félreértett szörnytörténetről számolt be nemrég a BBC. Egy észak-karolinai hároméves, Saylor Class arra panaszkodott a szüleinek, hogy szörnyek laknak a szobájában. A szülei egyáltalán nem gyanakodtak, úgy gondolták, a lányuknak csak a fantáziájában élnek a lények – végül is épp előtte nézték meg együtt a Szörny Rt. című filmet.

A kislány anyukája, Ashley azt nyilatkozta, hogy Saylor még egy vízzel teletöltött sprayt is kapott, hogy éjjel el tudjon fújni vele minden szörnyet. A következő hónapokban Saylor mégis azt hajtogatta, hogy még mindig hallja a lényeket.

A dolog akkor kezdett értelmet nyerni, amikor Ashley észrevette, hogy a 100 éves házuk padlása és kéménye körül fürtökben nyüzsögnek a méhek. Gondolták, Saylor talán a hálószobája mennyezetének közelében hallja a zümmögést.

Unsplash

Amikor Ashley kihívott egy kártevőirtó céget, kiderült, hogy a rovarok mézelő méhek: azaz védettnek számítanak az Egyesült Államokban. Ekkor egy méhészt is elhívtak magukhoz, aki észrevette, hogy a rovarok a padláson lévő deszkák – így Saylor hálószobája fölé – vándorolnak. A méhész hőkamerával vizsgálta át a falakat a hároméves kislány szobájában. A műszer állítólag úgy világított, mint a karácsonyfa, ugyanis rengeteg méh volt benne.

A méhész – akit Saylor csak szörnyvadásznak kezdett el hívni – azt mondta, hogy még soha nem látott kaptárat ilyen mélyen a falba fúródni. Miután kibontotta a falat, a szakember meglepődve tapasztalta, hogy kisebb tömeg zúgolódik a ház falaiban.

A méhész körülbelül 60 ezer méhet és 45 kilogramm méhviaszt távolított el onnan.

Twitter

Kikergette a rovarokat a falból, hogy egy dobozba gyűjthesse őket. A méheket egy méhészetbe telepítik át. A rovarok és a mézük megrongálták a ház elektromos vezetékeit, és 20 ezer dolláros, vagyis több mint 7 millió forintos kárt okoztak. De legalább kiderült, hogy igazi szörnyek tényleg nem léteznek. (BBC)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Miért fontos, hogy határt szabjunk az empátiánknak?

Hiába fontos érzés, magunkra is vigyáznunk kell.

A madarak bebizonyították: kevésbé intelligensek, akik zaklatnak másokat

Ha téged is bántottak már a suliban, akkor most figyelj!