Doktori címet kapott egy macska a vermonti egyetemen

Tiszteletbeli doktori címet kapott egy Max nevű macska a Vermonti Állami Egyetemen. Az egyetem nem az egerészésben vagy szunyókálásban elért teljesítményéért tüntette ki a macskát, hanem a barátságosságáért.

A népszerű cirmos a családjával él az egyetem főbejáratához vezető utcában. Korábban kóbor macska volt, míg nem gazdája, Ashley Dow örökbe fogadta.

Vermont State University / Facebook

A cica azonban ahelyett, hogy otthon lustálkodna, négy éve tekereg az egyetemen a diákok között. A diákok nagyon izgatottak, amikor találkoznak vele: felveszik és szelfiznek vele. A macsek sokszor el is kíséri őket sétálni, ha a diákok a család házával szemben lévő épületnél találkoznak. Ha Max egy ideig nem tűnik fel a kampuszon, megkérdezik a gazdáját, Ashley-t, hogy hogy van.

Vermont State University / Facebook

„Max, a macska évek óta a kampusz szeretetteljes tagja” – írta az egyetem egy Facebook-bejegyzésben. A cica a „doctor of litter-ature” címet kapta meg. A litter macskaalmot jelent, a literature pedig irodalomtudományt, így ez a szójáték csak az ő oklevelén jelent meg.

Vermont State University / Facebook

Max nem vett részt a diplomaosztón, az oklevelet a gazdájának, Ashley-nek adták át. (ABC News)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Vannak országok, ahol tilos a suliban mobilozni

Nálunk pedig nemsokára korlátozzák a használatát az iskolában.

Te milyen gyorsan gépelsz az orroddal?

Egy újabb kiváló világrekord!

Jó reggelt!

Baromi meleg lesz ma!