Ha lennének szárnyaid, repkednél hidak alatt?

Fantasztikus szárnyasruha-repülést hajtottak végre nemrég a londoni Tower hídon. Hogy mégis hogy kell ezt elképzelni? Nos, a szárnyasruha-repülés, vagy másik nevén a siklóruhás repülés egy sport. A repülés során a sportoló szárnyasruhát viselve ugrik le valamilyen magaslatról. A szárnyaival kormányoz és az öltözet segítségével jelentős vízszintes távolságot tesz meg – majd kibontja az ernyőt és földet ér.

Két osztrák ejtőernyős, Marco Waltenspiel és Marco Fürst most egy bonyolult manőverrel szerzett világhírnevet a sportnak. A páros vasárnap reggel egy London felett 914 méter magasan lebegő helikopterből ugrott ki, hogy átrepüljön a Tower híd alatt.

Íme a videó:

A repülés során az ernyősök elérték a 246 km/órás sebességet, és még egy figurát is bemutattak a levegőben. Az út mindössze 45 másodpercig tartott, és a Temze fölött bontották ki az ejtőernyőt. A páros a mutatvány előtt több mint 200 gyakorlóugrást hajtott végre mindenféle darukról annak érdekében, hogy biztonságosan és pontosan szárnyalhassanak.

Az ugrás előtti napon Marco Fürst annyira ideges volt, hogy mindössze négy-öt órát tudott aludni – de elmondta, hogy később, amikor már a helikopterben voltak, tudták, hogy minden rendben lesz. És rendben is volt – az ugrás csodásan sikerült. (BBC)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Vannak országok, ahol tilos a suliban mobilozni

Nálunk pedig nemsokára korlátozzák a használatát az iskolában.

Te milyen gyorsan gépelsz az orroddal?

Egy újabb kiváló világrekord!

Jó reggelt!

Baromi meleg lesz ma!