Halála után derült ki egy amerikai nyugdíjasról, hogy milliomos volt

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Geoffrey Holtot egyszerű embernek ismerték az amerikai New Hampshire államban élők. A férfi egy lakókocsipark gondnoka volt, ott is élt, és alkalmi munkákat is végzett a városban. A helyiek gyakran látták őt a kopottas-szakadt ruháiban, a fűnyírójával közlekedni, sokszor parkolt a főút mentén újságot olvasva vagy az elhaladó autókat figyelve. Régebben középiskolásokat tanított autóvezetésre, de ő nem szeretett autóval járni, kerékpárral – vagy fűnyíróval – közlekedett. Legjobb barátja és egykori munkaadója azt mondta róla, hogy látszólag mindene megvolt, amit akart.

A férfi azonban az idei év elején, 82 éves korában meghalt. Kiderült, hogy multimilliomos volt, és a pénzt, amit összegyűjtött, mind a városra hagyta. A végrendeletében azt írta, hogy a számláján lévő 3,8 millió dollárt a hinsdale-i közösségnek adja, hogy fejlesszék belőle az oktatást, az egészségügyet, a szabadidős és a kulturális lehetőségeket.

A legjobb barát szintén csak pár éve értesült arról, hogy Holtnak mesés vagyona van. Korábban termelési vezetőként dolgozott egy gabonamalomban, majd a pénzéből befektetett. A befektetésekből azonban sokkal több pénz jött össze, mint amennyire számított. Gyereke nem született, a feleségétől már fiatal korában elvált. Ő maga nem szerette a reflektorfényt, visszahúzódó ember volt, bár most már arra is van bizonyíték, hogy nagyon jószívű is. A városi tanács elnöke óriási ajándéknak nevezte a pénzt.

Jelenleg is zajlanak a hivatalos városi összejövetelek, ahol a résztvevők megvitatják, milyen fejlesztéseket kellene végezni a 4200 fős városban az összegből. Egyesek a városháza óráját korszerűsítenék, mások épületeket újítanának fel, de Holt tiszteletére felmerült egy online jogsitanfolyam indítása is. Mivel a férfi mindig szavazott az amerikai választásokon, elképzelhető, hogy egy szavazógépet is elneveznek róla. 

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kartonból készültek az olimpikonok ágyai

Minden teszt az mutatja, hogy nagyon strapabíróak!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.