Harmincéves a Doom

1993. december 10-én jelent meg az első Doom videojáték. Nem az első FPS, vagyis egyes szám első személyben élvezhető lövöldözős játék volt, de az első vitathatatlan világsiker. Azóta megszámlálhatatlan hasonló game készült, ahol a játékos a képernyőbe lógó fegyvere fölött szemléli a világot, és lő mindenre, ami mozog. Főleg démonok és egyéb szörnyek mozognak ott, a helyszín többek közt maga a pokol.

A Doom addig nem látott üzleti sikert is hozott, készítője, az id Studio később a Quake-kel emelte a tétet. Természetesen nem maradt el a szokásos aggályoskodás sem. Általában attól féltek az ellenzők, hogy a játékosok a való világban is kedvet kapnak a mértéktelen erőszakhoz. Másoknak azzal volt bajuk, hogy „sátánista” látványt tartalmaz. Pedig a játékos feladata pont a démonok halomra gyilkolása, ha nem is hagyományos keresztény módszerekkel.

A Doomból azóta egy sor új kiadás készült, valamint két mozifilm. De azok elég vacakok lettek, és minek nézné az ember, ha játszhatja maga is.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kutya meleg és kutyaszorítóból szabadult kutya – híradó kedden

A magyar diákok kreativitása pedig átlagon aluli.

Rekordot döntött az Agymanók második része

Hétvégétől már nálunk is látható a mozikban.

Vannak országok, ahol tilos a suliban mobilozni

Nálunk pedig nemsokára korlátozzák a használatát az iskolában.