Harmincéves a Doom

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

1993. december 10-én jelent meg az első Doom videojáték. Nem az első FPS, vagyis egyes szám első személyben élvezhető lövöldözős játék volt, de az első vitathatatlan világsiker. Azóta megszámlálhatatlan hasonló game készült, ahol a játékos a képernyőbe lógó fegyvere fölött szemléli a világot, és lő mindenre, ami mozog. Főleg démonok és egyéb szörnyek mozognak ott, a helyszín többek közt maga a pokol.

A Doom addig nem látott üzleti sikert is hozott, készítője, az id Studio később a Quake-kel emelte a tétet. Természetesen nem maradt el a szokásos aggályoskodás sem. Általában attól féltek az ellenzők, hogy a játékosok a való világban is kedvet kapnak a mértéktelen erőszakhoz. Másoknak azzal volt bajuk, hogy „sátánista” látványt tartalmaz. Pedig a játékos feladata pont a démonok halomra gyilkolása, ha nem is hagyományos keresztény módszerekkel.

A Doomból azóta egy sor új kiadás készült, valamint két mozifilm. De azok elég vacakok lettek, és minek nézné az ember, ha játszhatja maga is.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!