Hüvelykujjas delfint fotóztak le Görögországban

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Valószínűleg fejlődési rendellenesség miatt olyan lett az uszonya egy delfinnek, mintha hüvelykujja lenne. A kutatók akkor figyeltek fel a különleges példányra, amikor Görögországban, a Korinthoszi-öbölben dolgoztak.

Azt mondták, hogy bár nagyon különös a megjelenése, a viselkedése semmivel sem tér el a többi delfinétől. Ugyanúgy teljes értékű tagja a csoportjának, úszik, játszik, lubickol és fütyörészik a többiekkel.

Fotó: Alexandros Frantzis/Pelagos Cetacean Research Institute

A kutatók elmondták, hogy még sosem láttak ehhez hasonló rendellenességet delfinek közt. Itt ráadásul nem is arról van szó, hogy ez az egyed hüvelykujjat növesztett, hanem épp az ellenkezője: hiányzik neki kettő. A delfinek ugyanis az uszonyon belül növesztik az ujjaikat, ennek az egyednek viszont valószínűleg nem fejlődött ki a középső kettő. Egy szakértő elmondta azt is, hogy nem valószínű, hogy ez a delfin külön tudná mozgatni a „hüvelykujját”. (livescience.com)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!