Hüvelykujjas delfint fotóztak le Görögországban

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Valószínűleg fejlődési rendellenesség miatt olyan lett az uszonya egy delfinnek, mintha hüvelykujja lenne. A kutatók akkor figyeltek fel a különleges példányra, amikor Görögországban, a Korinthoszi-öbölben dolgoztak.

Azt mondták, hogy bár nagyon különös a megjelenése, a viselkedése semmivel sem tér el a többi delfinétől. Ugyanúgy teljes értékű tagja a csoportjának, úszik, játszik, lubickol és fütyörészik a többiekkel.

Fotó: Alexandros Frantzis/Pelagos Cetacean Research Institute

A kutatók elmondták, hogy még sosem láttak ehhez hasonló rendellenességet delfinek közt. Itt ráadásul nem is arról van szó, hogy ez az egyed hüvelykujjat növesztett, hanem épp az ellenkezője: hiányzik neki kettő. A delfinek ugyanis az uszonyon belül növesztik az ujjaikat, ennek az egyednek viszont valószínűleg nem fejlődött ki a középső kettő. Egy szakértő elmondta azt is, hogy nem valószínű, hogy ez a delfin külön tudná mozgatni a „hüvelykujját”. (livescience.com)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Még izgulhatnak a továbbjutás miatt a focidrukkerek, az űrben rekedt két űrhajós – híradó

Az EU megkerülte a magyar vétót az ukránoknak szánt segélynél, egy csacsi pedig jávorszarvasnak állt.

Százötven éves a fogaskerekű

Majdnem megszűnt, de szerencsére még utazhatunk rajta.

Ki ez a Soros György?

Miért lett közellenség? És miért támogatta a fiatal Orbán Viktort?