Így néz ki a megáradt Duna a pesti alsó rakparton

A korábbi havazások és esőzések miatt a Dunán és mellékfolyóin árhullámok vonulnak le, ezért csaknem 1200 kilométeren van árvízvédelmi készültség Magyarországon.

Budapestnél kedden 10 órakor 636 centiméteres vízszintet mértek, a tetőzés 680 centiméter körül várható csütörtök hajnalban.

Mutatunk néhány fotót arról, hogy áll a pesti alsó rakpart kedden este 6-kor:

A számítások szerint a rakpart szintje alá pénteken kerülhet a vízállás. A Buda-észak árvízvédelmi szakaszon Karácsony Gergely főpolgármester már másodfokúra emelte a készültséget. A Fővárosi Csatornázási Műveknél operatív törzs áll fel. Vagyis egy külön vezetői csoport, amely csak azon dolgozik, hogy a csatornázás és a vízszolgáltatás akadálytalanul működjön.

A budai és a pesti alsó rakpartot már hétfőn lezárták. Azokat az autókat, amelyeknek a tulajdonosát nem sikerült elérni, elszállították. A jelenlegi előrejelzések alapján legkorábban december 30-án reggel nyithatják meg az alsó rakpartokat a forgalom előtt.

A rendőrség azt kéri, hogy a budai és pesti rakpartra gyalogosok se menjenek le, mert veszélyes. (MTI/Kispolgár)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Miért fontos, hogy határt szabjunk az empátiánknak?

Hiába fontos érzés, magunkra is vigyáznunk kell.

A madarak bebizonyították: kevésbé intelligensek, akik zaklatnak másokat

Ha téged is bántottak már a suliban, akkor most figyelj!