Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Térfélcsere! Ma a nyugati országrészben lesz valamivel szebb idő, és keleten csúnyább. De összességében mindenhol elég undok lesz, esőkkel, széllel és hűvössel. Konrád napja van, noha februárban is volt már egy, meg novemberben is, de a Konrádoknak semmi sem elég. Talán ezért is viselte ezt a nevet számtalan német fejedelem.

Előbb-utóbb visszajön azért a szép idő, elő lehet venni a biciklit, vagy ha még nincs, gondolkodni rajta. Ma arról is írunk, hogy mire figyelj, ha biciklizésre adod a fejed, mert ahogy minden közlekedés, ez is felelősséget követel.

Szerencsédre ma már legalább maga a bicikli nem akar feltétlenül és azonnal megölni, mint a képen látható velocipéd. Ez a jószág azért néz ki ilyen hülyén, mert a hatalmas első kereket tekerve gyorsan lehetett vele haladni. Csak hát oda fel is kellett jutni valahogy, és ott is maradni. Ezen a régi újságképen egyébként Louise Armaindo látható, az egyik első női atléta, aki – mint a korai sportolók közül sokan – cirkuszi mutatványosból lett sportember. És mi mindent elárul egy ilyen régi rajz: jól látható, micsoda igásállathoz méltó izomzat kellett akkoriban a bringázáshoz.

Lesz ma szörny is, nyugi. Hétvégén általában van szörny. Igen híres szörnyet hozunk ma, csak figyeld!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kartonból készültek az olimpikonok ágyai

Minden teszt az mutatja, hogy nagyon strapabíróak!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.