Jó reggelt!

Körülbelül ilyen időt mondanak, mint a képen. Mínusz a szellem, avagy lele, ahogy Kiskunhalason becézik. Sajátosan haveri viszonyban lehetnek a szellemekkel arrafelé. Győr környékén bezzeg mőrök a neve az efféle lidércnek, ami majdnem azonos a finn szóval: mörkö.

Ami a lidércet illeti, az nincs, és mégis nyom, mert lidércnyomás viszont van, azon belül karácsonyi is. Sokan ismerik: közelít a szép ünnep, és jön vele az idegeskedés, a kapkodás, a feszültség és a veszekedés. Reméljük, téged nem érint, de ezt a jelenséget ma körbejárjuk alaposan.

Tamás napja van, továbbá ha ógermánok lennénk vagy kelták, már el is kezdődne a nagy téli ünnep, a Jul. Ajándékokat adnánk, tuskókat égetnénk a tűzben, és előtte persze ugyanúgy veszekednénk azon, hogy Thorg bácsit miért kell meghívni, és hogy lehet ilyen béna tuskót venni ilyen drágán. De másképp alakult, az ünnepre még várni kell egy kicsit.

Ja, és ma van a Kispolgár nulladik születésnapja!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Életeket mentettek a vombatok az ausztrál erdőtűzben

Legalábbis eltűrték, ha az odúikba menekültek a kisebb állatok.

Bezzeg az én időmben!

Régen minden jobb volt? Egy fenét.

Ma ünnepeljük az apukákat!

Itt van az apák napja, énekszó és tánc köszöntse.