Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Indul a szerda, a Magdolna nevűeket köszöntjük. Ma napos-felhős idő lesz, de itt-ott várható szél, zápor, zivatar, felhőszakadás… szóval a mit vegyél föl kérdésre nekünk sincs jó válaszunk. Ami biztos, hogy délután 24-29 fok között alakul majd a hőmérséklet, és csak a záporok hoznak némi enyhülést.

Ma azokról írunk nektek, akik esetleg elkámpicsorodnak (sírásra görbült szájjal, lesújtottan elszomorodnak), amikor az olvasás kerül szóba – és erre minden joguk megvan, mert komoly harcot vívnak vele. A diszlexia nevű tanulási zavar elsősorban abban nyilvánul meg, hogy valaki nehezen tanul meg olvasni. Ez nem betegség és nem fogyatékosság, a diszlexiás gyerekek pont ugyanolyan okosak mint a társaik. Mégis: egy csomó tévhit veszi körül, például, hogy aki ezzel küzd, az nem érhet majd el komoly sikereket.

Erre szerencsére már egy csomó ember rácáfolt. A 27 éves Tom Holland majdnem tíz éve játssza Pókembert a vásznon. Van már egy Brit Filmakadémia-díja, három Szaturnusz-díja és még egy Guinness-világrekordja is – pedig diszlexiás. A színész többször is beszélt már arról, hogyan próbálta előnyére fordítani ezt az adottságát. „A legfontosabb dolog, hogy minden időt megadj magadnak, amire szükséged van az olvasáshoz és a megértéshez. Minél jobban készülsz fel valamire, annál több fantasztikus dolgot tudsz majd elérni” – nyilatkozta egyszer. És ki ne értene egyet Pókemberrel?

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Még izgulhatnak a továbbjutás miatt a focidrukkerek, az űrben rekedt két űrhajós – híradó

Az EU megkerülte a magyar vétót az ukránoknak szánt segélynél, egy csacsi pedig jávorszarvasnak állt.

Százötven éves a fogaskerekű

Majdnem megszűnt, de szerencsére még utazhatunk rajta.

Ki ez a Soros György?

Miért lett közellenség? És miért támogatta a fiatal Orbán Viktort?