Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Szerdán még mindig felhőkkel indítunk, de délutánra-estére már több helyen is kisüthet a nap. Napközben 20 fok fölé megyünk, de a strandpapucsokat még nem lehet elővenni.

Ma a Villőket és az Orfeuszokat köszöntjük. A Villő magyar eredetű női név, feltehetően a latin villus szóból ered, aminek a jelentése lomb. De ha lapul valakinél részletesebb eredettörténet, feltétlenül üzenje meg nekünk! Az Orfeusz görög eredetű férfinév, jelentése bizonytalan, esetleg árva, magányos, nélkülöző vagy rejtélyes.

Délután bemutatjuk nektek Claudia Sheinbaumot, aki nemrég a mexikói elnökválasztáson triumfált (vagyis győzedelmeskedett, diadalmaskodott). A győzelme történelmi, ugyanis az országnak nem volt még női elnöke. Sheinbaum pedig nem csak egy mezei politikus, hanem ismert fizikus és klímakutató: még egy megosztott Nobel-díja is van!

Mielőtt megismeritek őt, lerántjuk a leplet arról, hogy mik azok a dolgok, amiket gyakran csinálsz a kutyáddal, pedig ő valószínűleg utálja őket – még akkor is, ha boldogan csóvál közben. Délután a közvélemény-kutatásunkból kiderül, mit is gondoltok a menzáról, melyik a leggyűlöltebb étel, és még sok minden az iskolai ebédekről!

Hétkor pedig jövünk a szokásos híradóval. Maradj velünk!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tusnádfürdőn bulizik a Fidesz, fizetési felszólítást kapott Magyarország – híradó

Megszületett Peti, a Szegedi Vadaspark legújabb borjúfókája.

Mostantól kapható vak Barbie is

A Mattel azt szeretné, hogy senki se érezze kívülállónak magát.

Kicsoda Kamala Harris, aki Amerika első női elnöke lehet?

Joe Biden alelnöke még csak most fog igazán bemutatkozni.