Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Jön egy hidegfront. Ezzel együtt is bőven harminc fok fölé megy a hőmérő, továbbra is meleg lesz.

Budapesten pedig melegek lesznek az utcán, mert ma tartják a Pride-felvonulást, amiről tegnap írtunk részletesen. Az LMBTQ-mozgalom közismert jele a szivárvány. És mivel a front zivatarokat is hoz, lehet, hogy megjelenik az égen a rendezvény alatt. Szinte giccses!

Az ugorgyán – ahogy a szivárványt nevezték Zalában régen – nem véletlenül lett az elfogadás jelképe. Hiszen a színek békében megférnek benne egymás mellett, sőt a különböző árnyalatok adják ki az egészet. Persze igazából ez csak egy fényjelenség. A fény szivárvánnyá bontását magad is megpróbálhatod egy megfelelő üvegdarabbal, vagy akár egy pohár vízzel.

A Pride-ról majd beszámolunk estefelé, addig viszont más érdekességekről írunk. Például a belgákról, akik régóta élnek együtt a különbözőséggel. Hiszen olyan nincs is, hogy belga nyelv. A fénynek ahhoz is köze van, ahogyan értelmes idegen lények után kutatunk. Igaz, azt még nem tudhatjuk, hogy az űrlényekkel hogyan jövünk ki majd, ha egyszer megtaláljuk őket. Erről is olvashatsz ma.

Szép napot, szép esőt, szép szivárványokat kívánunk!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tusnádfürdőn bulizik a Fidesz, fizetési felszólítást kapott Magyarország – híradó

Megszületett Peti, a Szegedi Vadaspark legújabb borjúfókája.

Mostantól kapható vak Barbie is

A Mattel azt szeretné, hogy senki se érezze kívülállónak magát.

Kicsoda Kamala Harris, aki Amerika első női elnöke lehet?

Joe Biden alelnöke még csak most fog igazán bemutatkozni.