Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Egy újabb meleg nap jön, akár 32 fok is lehet. A strandolást, napozást, kerti mókát csak a futó záporok, zivatarok zavarhatják meg.

A Zoltánokat köszöntjük, akiknek a mai nap afféle kárpótlás azért, mert a másik névnapjukon, március 8-án ellopja tőlük a nőnap a reflektorfényt. A Zoltán egyébként régi magyar név és a szultán szóból ered, aminek a jelentése uralkodó, fejedelem.

Ma a rejtélyes városi felfedezésekről, vagyis az urbexről írunk nektek. Rengeteg elhagyott település, kastély, kórház, vagy akár vidámpark van a világon, sőt, Magyarországon is. Ezek a szellemfalvak, elhagyott épületek, rengeteg ember kíváncsiságát felkeltik, bár szükség van némi kurázsira, vagyis bátorságra, merészségre a felfedezésükhöz. Gyerekeknek egyébként nem is ajánlott ez a hobbi, mert az omladozó falak vagy a szétszórt hulladékok itt-ott veszélyesek lehetnek.

Délután pedig egy elsüllyeszthetetlen anyahajóról is szó lesz – ami már a tervezésnél elbukott. Bár miután a Titanicot is az elsüllyeszthetetlen jelzővel illették és mégis elsüllyedt, talán jobb is, hogy így alakult!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tusnádfürdőn bulizik a Fidesz, fizetési felszólítást kapott Magyarország – híradó

Megszületett Peti, a Szegedi Vadaspark legújabb borjúfókája.

Mostantól kapható vak Barbie is

A Mattel azt szeretné, hogy senki se érezze kívülállónak magát.

Kicsoda Kamala Harris, aki Amerika első női elnöke lehet?

Joe Biden alelnöke még csak most fog igazán bemutatkozni.