Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Zivatarok, heves viharok jöhetnek ma, persze nem mindenhol, de készülj úgy, hogy bármikor leszakadhat az ég. Jégesőt és viharos szelet is hozhat a vihar, ahol meg nem esik, ott fülledt meleg lesz. De ez azért ne akadályozzon abban, hogy élvezd a nyári szünetet. Ehhez egyébként tegnap adtunk egy csomó tippet.

János és Pál napja van, boldogat nekik. Mindkét név sokat szerepel a Bibliában, pápák is viselték ezeket. Sőt, volt két olyan pápa is, aki mindkét nevet felvette. Amúgy rengeteg név szerepel a Bibliában, ezek közül sok van, amit ma már nem igazán adnak gyerekeknek. Nem sok Melkisédeket ismersz, igaz? Viszont van egy csomó név, ami még ma is népszerű. Például nagyon sok gyereket hívnak Boldizsárnak. Ez az egyik napkeleti bölcs, a szerecsen király neve volt.

És hogy kik a szerecsenek? Hát a mórok, más néven a szaracénok. Régebben az arabokat hívták így, azt a népcsoportot, akik a Közel-Keleten és Észak-Afrikában élnek. Ma közel félmilliárd arab ember él a Földön. A nyelvük is arab, és főleg muszlimok, azaz iszlám vallásúak. Ez pedig előírja nekik például azt, hogy kötelező életükben legalább egyszer elmenniük Mekka városába, hogy ott egy szent kő körül imádkozzanak. És áldozzanak fel egy tehenet, de ezt azért már meg lehet úszni. Idén legalább kétmillióan érkeztek erre a zarándoklatra. Ma erről is írunk nektek, de persze sok más érdekességről is. Este pedig jön a szokásos híradó.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tusnádfürdőn bulizik a Fidesz, fizetési felszólítást kapott Magyarország – híradó

Megszületett Peti, a Szegedi Vadaspark legújabb borjúfókája.

Mostantól kapható vak Barbie is

A Mattel azt szeretné, hogy senki se érezze kívülállónak magát.

Kicsoda Kamala Harris, aki Amerika első női elnöke lehet?

Joe Biden alelnöke még csak most fog igazán bemutatkozni.