Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Kánikulára készülj, 35 fok is lehet ma. Keleten eshet valamicske, de ott is meleg lesz.

Ilyenkor legjobb a vízparton, akár csak egy pár óra sétára. Tudják ezt jól a horgászok. De tudod-e, mit csinál egy mágneshorgász? Ma írunk erről az érdekes, új hobbiról, és talán te is kedvet kapsz a pákászkodáshoz. Vagyis ahhoz, hogy kincsek után kutass a zavaros vízben!

A pákászok lápi emberek voltak, akiknek a gyűjtögetés volt az életük. Halat, madarat, piócát, növényt, tojást gyűjtöttek a végtelen mocsarakban. Ott éltek, azt ették és azzal gyógyították magukat, amit a láp adott. Csak néha sétáltak be a városba eladni a piócát meg a gyógynövényeket az orvosoknak, esetleg venni egy új ásót.

Aztán a mocsarakat lecsapolták több mint száz évvel ezelőtt, és ez az életforma végleg eltűnt.

Jön továbbá mindjárt egy híres bálna, akit kémkedéssel vádoltak, pedig már nem is élt. És adunk néhány tanácsot, ha gondot okozna az alvás ebben a nagy melegben – vagy amúgy is.

Szép nyári napot kívánunk, különösen minden Péternek, Pálnak, Emőkének, Juditnak, Petrának és Ivettnek! Micsoda tülekedés van ma!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Ezeréves magból feltámasztottak egy elveszettnek hitt ősi fát

A fát a Biblia is említi, de ezer éve nem látta senki.

Mondunk pár tuti programtippet a nemzeti ünnepre

Kirándulás, múzeumok, fotók, és akár egy kis Halloween már most.