Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Ami az időjárást illeti, nem is szaporítanánk a szót. Továbbra is hőség lesz, ha lehet, maradj árnyékban és igyál rengeteg folyadékot!

Ma Lukrécia névnap van, ami azt jelenti, megnyerő, nyereség. De ünnepelnek még a Bereniké, Detre, Eleonóra, Fausztia, Fausztina, Félix, Gotfrid, Hajna, Koppány, Leonóra, Margit, Marina, Marinella, Marinetta, Nóra, Réta, Vera, Verbéna, Verita, Veron, Verona, Veronika és Veronka nevűek is. Jó hosszú lista, de legalább sokaknak lehet különleges a keddi napja.

Ma a ghostingolásról fogunk írni nektek, ami már nem csak a romantikus kapcsolatokban, hanem a barátságokban is előfordul: a kifejezés azt jelenti, hogy valaki úgy szakítja meg a kapcsolatot a másikkal, hogy arra semmilyen magyarázatot nem ad, csak felszívódik és kész.

Leginkább azért ghostingolnak az emberek, mert nincs kedvük egy kényelmetlen, kínos beszélgetéshez. Mi ezt senkinek nem javasolnánk, noha van az a helyzet, amikor teljesen megengedett faképnél hagyni a másikat.

Este hétkor jelentkezünk a szokásos híradóval, és ne feledd: ha olyan a nagyvilág híreivel, politikával vagy közélettel kapcsolatos kérdésed van, amivel még nem foglalkoztunk, tedd fel nekünk a Miért? rovatban – a kérdezz-felelekről itt találsz több infót.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tusnádfürdőn bulizik a Fidesz, fizetési felszólítást kapott Magyarország – híradó

Megszületett Peti, a Szegedi Vadaspark legújabb borjúfókája.

Mostantól kapható vak Barbie is

A Mattel azt szeretné, hogy senki se érezze kívülállónak magát.

Kicsoda Kamala Harris, aki Amerika első női elnöke lehet?

Joe Biden alelnöke még csak most fog igazán bemutatkozni.