Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Teljesen eseménytelen időjárás várható ma, felhők és szelek jönnek-mennek, kora délután pedig 4-12 fok várható. Az év harmadik napján talán még mindig kissé érbej az ember (azaz nyűgös, ingerlékeny, kelletlen), főleg, hogy lassan véget ér a téli szünet.

Ma a szerencse fiait, azaz a Benjáminokat ünnepeljük, és még a Genovévákat is. Utóbbi összetett név, nagyjából azt jelenti: nemzetségbeli.

Százötven éve ezen a napon üzembe állították az első magyarországi gyártású gőzmozdonyt, ötvenöt éve pedig megszületett a Forma-1 legendás pilótája, Michael Schumacher, aki tíz éve, egy súlyos baleset óta visszavonultan él.

Tart a japán földrengés utáni mentés és kárfelmérés, úgyhogy ma írunk arról, hogy mitől reng a Föld, és miért olyan gyakoriak az ilyen események Japánban. Leleplezzük, hogy miért gyorsabb a mozgólépcső korlátja, mint maga a lépcső, és mutatunk néhány technikát, ami segíthet a stresszes, kényelmetlen, érbej helyzetekben. Tartsatok velünk!

 

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Még izgulhatnak a továbbjutás miatt a focidrukkerek, az űrben rekedt két űrhajós – híradó

Az EU megkerülte a magyar vétót az ukránoknak szánt segélynél, egy csacsi pedig jávorszarvasnak állt.

Százötven éves a fogaskerekű

Majdnem megszűnt, de szerencsére még utazhatunk rajta.

Ki ez a Soros György?

Miért lett közellenség? És miért támogatta a fiatal Orbán Viktort?