Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Megint hétfő van, idén már ötödször, és még mindig nincs vége a januárnak. Ha még most is a megállóban ácsorogsz és nem jön a Volánbusz, az azért van, mert ma is sztrájkolnak a buszosok. Remélhetőleg jól felöltöztél és nem zseberegsz. Mint azok a diáktársaid, akiket a minap vezényeltek ki megtekinteni a köztársasági elnököt. Ma olvashattok arról, hogy ez miért gáz, ugyanis ebben a történetben nem a zsebergés, azaz a hidegben didergés a legnagyobb probléma. Az, hogy egy politikus iskolásokkal pózolna, idén többször is előfordulhat a szokásosnál. Két nagy választási kampány indul hamarosan, és a politikusok szerint ők is jobban néznek ki a képeken, ha gyerekekkel vannak körülvéve. Ez mondjuk igaz, de nem jófejség titeket élő díszletnek használni.

Az egyik idei választás az Európai Parlamenti helyekért zajlik, ma megírjuk nektek, hogy mi ez az egész és mire való. Aztán nemsokára írunk nektek az önkormányzati választásokról is. Ez a kettő egyszerre lesz megtartva, ne csodálkozzatok tehát, ha nemsokára öltönyös urak és kosztümös hölgyek kedvesen mosolygó arcképei lepik el a köztereket.

Éljen ma az összes névnapos Adél és mindenki, aki szülinapos. És köszöntsük nagy tapssal az autókat is. 1886-ban ugyanis ezen a napon szabadalmaztatta Karl Benz az első gázmotor hajtású járművet, minden autók ősét.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!