Jó reggelt!

Hűvösebb, sőt viharos időnk lesz ma, esővel és széllel. Áron és Ferenc napja van, de a Ferik számtalan más napból is választhatnak.

A németek pedig tegnap óta dönthetnek úgy, hogy jól beszívnak, teljesen törvényesen. Ott ugyanis most már nem tilos a füvezés, vagyis a marihuána fogyasztása. Ez a kábítószer az ősidőktől végigkíséri az emberiséget, de egészen az utóbbi évtizedekig tiltott gyümölcs volt a nyugati országokban. Emiatt aztán legendák és tévhitek is övezték.

Ilyen például az aszaszinok története. Ők egy arab közösség voltak ezer évvel ezelőtt, akik vakmerő merényleteikről híresültek el. Az assassin angolul a mai napig orgyilkost jelent. Azt tartották róluk, hogy rendszeresen hasist – a marihuána gyantáját – fogyasztják, és attól ekkora nindzsák. Erre persze nincs semmi bizonyíték. Sőt, elég valószínűtlen, hogy elit harcosok teljesen beállva induljanak küldetésre. De hát ilyenek a legendák. A német marihuána-engedélyezésről írunk ma bővebben, az ugyanis nem legenda, hanem valóság. És persze lesznek érdekességek állatokról, és híradó is, hogy ne maradj le semmiről. Jó pihenést a szünetre!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Életeket mentettek a vombatok az ausztrál erdőtűzben

Legalábbis eltűrték, ha az odúikba menekültek a kisebb állatok.

Bezzeg az én időmben!

Régen minden jobb volt? Egy fenét.

Ma ünnepeljük az apukákat!

Itt van az apák napja, énekszó és tánc köszöntse.