Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Hűvösebb, sőt viharos időnk lesz ma, esővel és széllel. Áron és Ferenc napja van, de a Ferik számtalan más napból is választhatnak.

A németek pedig tegnap óta dönthetnek úgy, hogy jól beszívnak, teljesen törvényesen. Ott ugyanis most már nem tilos a füvezés, vagyis a marihuána fogyasztása. Ez a kábítószer az ősidőktől végigkíséri az emberiséget, de egészen az utóbbi évtizedekig tiltott gyümölcs volt a nyugati országokban. Emiatt aztán legendák és tévhitek is övezték.

Ilyen például az aszaszinok története. Ők egy arab közösség voltak ezer évvel ezelőtt, akik vakmerő merényleteikről híresültek el. Az assassin angolul a mai napig orgyilkost jelent. Azt tartották róluk, hogy rendszeresen hasist – a marihuána gyantáját – fogyasztják, és attól ekkora nindzsák. Erre persze nincs semmi bizonyíték. Sőt, elég valószínűtlen, hogy elit harcosok teljesen beállva induljanak küldetésre. De hát ilyenek a legendák. A német marihuána-engedélyezésről írunk ma bővebben, az ugyanis nem legenda, hanem valóság. És persze lesznek érdekességek állatokról, és híradó is, hogy ne maradj le semmiről. Jó pihenést a szünetre!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!