Jó reggelt, angyalkák!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Boldog névnapot minden Angélának és Angelikának. Az utóbbi angyalkát jelent, az Angéla pedig nagy, kifejlett, teljes méretű angyalt. Már ha tudja valaki, mekkorának kell lennie  egy felnőtt angyalnak. Nehogy azt hidd, hogy az angyalok mérete nem fontos! A középkori hittudósok komolyan gondolkodtak azon, hány angyal fér el egy tű hegyén. A helyes válasz az volt, hogy bármennyi, mivel az angyalok tisztán szellemi lények, így nem foglalnak helyet.

Tehát az Angelika név sajnos értelmetlen. De azért szép.

Napos, viszont szeles idő lesz, de ettől még nem kell otthon kuksolni. Ma még nyitva van például az Agrárgépshow Budapesten, ha van kedved óriási kombájnokat meg robottraktorokat csodálni.

Azért reméljük, ma is olvasol újságot. Ahogy szombatonként mindig, ma is utazunk, Indiát vesszük górcső alá. Biztos hallottad már ezt a kifejezést, csak azt tudják kevesen, mi is az a górcső. Nos, a górcső, azaz görbe cső a mikroszkóp magyar neve lett volna, de aztán a tudósok inkább maradtak a mikroszkópnál. Érdekes, hogy ebben az egy szólásban mégis fennmaradt. És ha most elképzeled, amint Indiát betoljuk egy mikroszkóp alá, akkor már azt is tudod, mi az a képzavar.

Ha inkább úgy döntesz, otthon gépezve henyélsz, egy érdekes varázslóiskolás játékot ajánlunk, amivel kicsit mégis megdolgoztathatod az agyadat. És lesz ma szó macskákról és pisiről is, mégpedig egyszerre. Jó pihenést!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kartonból készültek az olimpikonok ágyai

Minden teszt az mutatja, hogy nagyon strapabíróak!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.