Jó reggelt, boldog karácsonyt!

Itt a karácsony! Még az is lehet, hogy fehér lesz. Igaz, az időjárás-jelentés azt jósolja, hogy elolvad a tegnapi hó estig. Na de magát a havazást sem találták el! Bármi lehet, egy biztos: este karácsony! És ajándékok!

Vagyis angyalfiák. Székelyudvarhelyen nevezték így a karácsonyi ajándékot, ahogy a vásárból hozott apróságot vásárfiának. Hiszen az ajándékot az angyal hozza, már ha a Jézuska nem ér rá.

Jézusra ma még visszatérünk, mégiscsak az ő szülinapja van.

Ma már egyetlen tízévesnél idősebb gyerek sem hiszi, hogy a fa alá a túlvilágról pakolnak. Ehhez szatyorban kellene élnie, hogy ne vegye észre az ajándékötleteket hirdető, mindent elborító reklámokat. És azok ugye nem az angyaloknak szólnak, mert akkor nem lenne odaírva az áruk. Illetve a gyerekek is adnak ajándékokat, és nyilván eszükbe jutna, hogy intézze ezt az angyal meg a Jézus, addig ők legóznak inkább.

De talán jobb is úgy, ha egymást ajándékozzuk meg, és nem várunk idegen lényekre. Boldog ünnepet minden kis, közepes és nagy olvasónknak!

(Ide bökve írhattok nekünk, amíg a rendes üzenőnk elkészül.)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Életeket mentettek a vombatok az ausztrál erdőtűzben

Legalábbis eltűrték, ha az odúikba menekültek a kisebb állatok.

Bezzeg az én időmben!

Régen minden jobb volt? Egy fenét.

Ma ünnepeljük az apukákat!

Itt van az apák napja, énekszó és tánc köszöntse.