Jó reggelt, viszlát, 2023!

Itt az év utolsó napja! Szilveszter névnapja van. Igen, ez egy név is, bár nem sokan viselik. De van olyan ember, aki az egész decemberi ünnepkört cipeli a nevében, mert Karácsony Gergely Szilveszternek hívják. Ő egyébként Budapest főpolgármestere, holott a Szilveszter nem városi, hanem erdei embert jelent.

Hogy marad-e Budapest élén, az jövőre kiderül, mert önkormányzati választás lesz 2024-ben. De erről majd írunk eleget.

A fogadalmak és a bulik napja ez. Mindkettőről írunk ma: a betartható ígéretekről és az épeszű mulatásról is. Meg az ilyenkor előkerülő babonákról!

Itt adjuk át a mentők üzenetét: vigyázz a röppentyűkkel és a petárdákkal! Legjobb, ha nem nyúlsz hozzájuk. A petárda egy bomba, csak sokkal megbízhatatlanabb, és nem tudhatod, mikor robban fel a kezedben. Minden évben súlyos, maradandó sérüléseket okoznak. Tény, hogy az ünneplésnek szinte kötelező tartozékai, de inkább hagyd másra. A röppentyű a rakéta szép magyar neve volt, de már csak a tűzijátékra használják, ha egyáltalán. Pedig igazán leírhatnánk, hogy elindult a NASA holdröppentyűje!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Na, ki lesz a főpolgármester? – híradó

Újraszámolták a fővárosi szavazatokat, pert vesztettek a kirúgott tanárok, cicás képekkel tesztel a NASA.

Ki a szöszt érdekel a foci? Kutatás!

Téged például érdekel? Vagy kicsit sem? Kutatjuk a véleményedet!