Karácsony Gergely a főpolgármester az újraszámolás után is

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Ma újraszámolták a főpolgármester választásra leadott érvénytelen szavazatokat. Közel 24 600 szavazatot kellett átnézni Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt beadványa után.

A tévesen érvénytelenné nyilvánított voksokat egy sárga irattartóba gyűjtötték. Ezután a Nemzeti Választási Bizottság egy ülésen megvitatta, hogy mit fogad el ezek közül érvényesnek.

Eszerint az érvénytelen szavazatok között:

  • Karácsony Gergelyre 112 érvényes szavazat,
  • Vitézy Dávidra pedig 395 érvényes szavazat volt.

Ezzel összesen elmondható, hogy

Karácsony Gergely nyerte a választást.

Mint írtuk nektek, a vasárnapi választáson nagyon sok érvénytelen szavazat született. Karácsony Gergely csupán 324 szavazattal nyert. Vitézy abban bízott, hogy lesz elég olyan szavazólap, ahol a tájékozatlan választó rá szavazott, de a visszalépett Szentkirályi Alexandrát is beikszelte. Karácsony előnye az újraszámolás után 41-re csökkent ugyan, de így is győzött.

Karácsony Gergely Vitézyvel ellentétben nem a szavazatok újraszámolását támogatta, hanem egy új szavazás kiírását. Azt mondta, ezt a javaslatát akkor is tartja, ha ő jön ki győztesnek, és akkor is, ha Vitézy. Mindezt a mai, a Nemzeti Választási Bizottság előtt tartott tüntetésen is megerősítette.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tusnádfürdőn bulizik a Fidesz, fizetési felszólítást kapott Magyarország – híradó

Megszületett Peti, a Szegedi Vadaspark legújabb borjúfókája.

Mostantól kapható vak Barbie is

A Mattel azt szeretné, hogy senki se érezze kívülállónak magát.

Kicsoda Kamala Harris, aki Amerika első női elnöke lehet?

Joe Biden alelnöke még csak most fog igazán bemutatkozni.