Ki a szöszt érdekel a foci? Kutatás!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Ma kezdődik a labdarúgó-Európa-bajnokság. És a magyarok élnek-halnak a fociért. Pontosabban… az állam elképesztő pénzeket öl a fociba, és minden erejével igyekszik népszerűvé tenni. A sport támogatására körülbelül annyi pénzt szán a kormány egy évben, mint az összes általános iskolára tanárral, épülettel, fűtéssel, tankönyvvel együtt. Ennek majdnem fele megy focira.

Ezt elvileg azért csinálják, mert a magyarok imádják a labdarúgást. Illetve hogy a sportolók példája nyomán egészségesebbek legyenek az emberek. A kormány bírálói viszont inkább abban látják ennek az okát, hogy Orbán Viktor szereti a focit. Tény, hogy az egyik legfőbb pénznyelő a miniszterelnök falujának csapata, a Felcsút SC.

De vajon mi lesz, amikor ti jöttök? Arra vagyunk kíváncsiak, titeket megérintett-e a fociláz. Követitek a magyar csapatokat? Drukkoltok valamelyiknek? A magyar válogatottat, a nemzetközi bajnokságokat figyelitek? Ismeritek a focistákat?

Ne feledd, nincs rossz válasz. A véleményedre vagyunk kíváncsiak, és nem osztályozzuk. Ha lelkes drukker vagy, válaszd azt, ha a vb-döntő is hidegen hagy, ne szégyelld. Mi csak tudni szeretnénk, mennyire számít a felnövő magyaroknak a foci. Hiszen ezen is múlik, érdemes-e rá további százmilliárdokat költeni.

Ismét lesz egy Minecraft-fáklyánk, amit egy hét múlva kisorsolunk a válaszolók között. Igyekszünk majd más ajándékokat is beszerezni!

(Ha eddig nem tetted, töltsd ki az adatokat a menüben, vagy bármelyik kérdésnél a gombra kattintva. Utána a cikket megnyitva válaszolhatsz. Adataidat senkinek sem mutatjuk meg, és mi sem fogjuk látni a nevedet.)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tusnádfürdőn bulizik a Fidesz, fizetési felszólítást kapott Magyarország – híradó

Megszületett Peti, a Szegedi Vadaspark legújabb borjúfókája.

Mostantól kapható vak Barbie is

A Mattel azt szeretné, hogy senki se érezze kívülállónak magát.

Kicsoda Kamala Harris, aki Amerika első női elnöke lehet?

Joe Biden alelnöke még csak most fog igazán bemutatkozni.