Madárcsicsergős jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Ma a Mózeseket és Botondokat illik felköszönteni, ők ünneplik a névnapjukat. Remélhetőleg esőmentesen, a meteorológusok kis beborulást emlegetnek, de nagy zuhékat nem. Nagykabátra pedig nem lesz szükség, a nap nagy részében valószínűleg pulcsira sem.

Ami a vezető témánkat illeti: a gyorskajákról lesz szó. Valljuk be, szinte alig akad ember, aki ne szeretné a hambit, sült krumplit vagy a liternyi olajban sült, panírozott sajt– vagy húsfalatkákat. Amúgy a kerekre szelt, olajban sült, ropogós krumplit rósejbninek is hívják.

A gyorskajáldák eredetéről, az első drive-inről és sok minden másról is írunk a cikkben. Higgyétek el, meglepő lesz, mi adta az ötletet a Mekinek.

Emellett nem hagyunk benneteket kisebb, de annál izgalmasabb olvasmányok nélkül sem, ezek viszont legyenek meglepik. És természetesen a nap legfontosabb híreit is szállítjuk este 7-kor.

Legyen nagyon szép napotok!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!

10 700 sportoló, 329 arany: miért ilyen nagy dolog az olimpia?

És kik azok a magyarok, akiknek érdemes drukkolni?