Remegett a Mohos-töbör, Selena Gomez elárult egy titkot – híradó szerdán

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Rettentő hideg volt szerda reggel a Bükkben. A Bükki Nemzeti Park egy pontján, a  Mohos-töbörben, mínusz 23 fokot mértek. A töbör egyébként egy mélyedés a földben, és sajátos mikroklímája lehet, vagyis az ott észlelt hőmérséklet nagy mértékben eltérhet az ország többi pontjától. Ha hó is esne, akkor a hőmérséklet mínusz 30 fok alá is süllyedhetett volna. (hvg.hu)

A Microsoft nevében telefonálnak csalók – erre figyelmeztet a Kibervédelmi Intézet. Facebook-oldalukon azt írták, a csalók angol nyelvű hívásokban a Microsoft munkatársainak adják ki magukat. Azt mondják, hogy az áldozat számítógépét valamilyen veszély fenyegeti, például hogy az vírusos lett, és ők segítenének a probléma elhárításában. A csalók arra próbálják rávenni az áldozatot, hogy telepítse a RemoteApp nevű programot az eszközére, ezzel ők átvehetik az irányítást a számítógépe felett. A program telepítése után arra terelik a szót, hogy adja meg bankkártyaadatait vagy lépjen be a netbankjába, amihez így a csaló is hozzáférhet. Az intézet azt javasolja, senki ne telepítsen mások kérésére programot a számítógépére, telefonjára. Ilyen csalásokat más cégek, például bankok nevében is el szoktak követni. Ezért fontos, hogy személyes adatot soha ne adjunk meg ilyen hívások, vagy emailek esetén. (MTI)

Az elnöki palotában tartóztatták le Mariusz Kaminski volt belügyminisztert és Maciej Wasik volt belügyminiszter-helyettest Lengyelországban. Andrzej Duda köztársasági elnök felháborodott, hogy a rendőrség az ő palotájában tartóztatta le a két politikust. Őket korábban börtönbüntetésre ítélték – bizonyítékot hamisítottak – ám az elnöktől kegyelmet kaptak. Viszont továbbra is ők irányították a közigazgatást, a rendőrséget és a titkosszolgálatot nyolc éven át. (hvg.hu

Selena Gomez kommentben mondta el, hogy miről pletykált Taylor Swifttel és Keleigh Tellerrel a Golden Globe alatt. Számos találgatás látott napvilágot azzal kapcsolatban, hogy a lányok miről sutyorogtak. A legtöbben arra tippeltek, hogy  Timothée Chalamet és Kylie Jenner  párosáról folyt a trécs, de Selena a közösségi oldalán felfedte az igazságot: „Két barátomról meséltem Taylornak, akik nemrég jöttek össze. De ez amúgy magánügy” – írta a színésznő. (People.com)

(Kiemelt kép: Youtube/ET)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!