Mostantól áldást kaphatnak a meleg párok is a katolikus papoktól

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Ferenc pápa erről szóló döntése azért nagyon fontos, mert a katolikus egyház korábban évszázadokon keresztül bűnnek tartotta a homoszexualitást, így áldást sem kaphatott az, aki bűnben élt. És bár néhány éve ez a felfogás finomodott picit, de az alap álláspont továbbra is az, hogy meleg kapcsolatban élni az egyház szerint bűn. Ferenc pápa most viszont azt mondta, hogy bizonyos körülmények közt meg lehet áldani azonos nemű párokat is. Azt is mondta, hogy „lelkipásztori szeretettel” kell kezelni azt, ha egy meleg pár áldást kér.

A katolikus egyház továbbra sem ismeri el az azonos neműek házasságát, és a pápai nyilatkozat hangsúlyozta azt is, hogy a házasság csak egy férfi és egy nő közt jöhet létre.  Épp ezért ez a most engedélyezett áldás nem történhet meg polgári esküvő keretében sem, és semmilyen olyan eseményen, ami csak egy picit is emlékeztet egy esküvőre. 

Na de mi is az áldás? Voltaképpen az átok ellentéte. A katolikus egyház szerint egy ima, amivel a pap Isten kegyelmét kéri a megáldott személyre. A szó latin eredetije boldogságot, jólétet, gyarapodást előidéző cselekményt jelent. Eddig ezt azonos nemű katolikus párok nem kaphatták meg.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!