Orrfütyülésben döntött világrekordot egy kanadai nő

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

De tényleg, ez nem elírás! Az orrfütyülés, vagyis orral fütyülés valóban létezik, és most már világbajnoka is van. A kanadai Mississaugában született LuLu Lotus 44,1 decibeles hangot tud kiadni az orrával. Vagyis az ő „orrsípja” szól a legmagasabban a világon. Egy átlagos fütyülés (a szánkon keresztül) egyébként 15-től 30 decibelig tart.

LuLu először hétéves korában jött rá, hogy igen szeszélyes dallamokat tud létrehozni az orrával. Természetesen gyerekként nem tudta megállni, hogy a fura hanggal ne szívassa folyamatosan a tanárait és az osztálytársait. Időnként, ha sípolt egyet, mindenki igyekezett megfejteni, hol lehet a titokzatos hang forrása. Egyszer az egyik tanár még a folyosóra is kiment, mert azt hitte, onnan jön a sípolás.

LuLu a torokizmai segítségével szabályozza az orrán kiáramló levegőt. Nemrég azt nyilatkozta, hogy miután látott egy dokumentumfilmet Steve Aokiról, aki a legtöbbet utazó zenészként döntött rekordot, elhatározta, hogy ő is felállítja a maga világrekordját. 2022 nyarán ezért egy csúcstechnológiás hangstúdió segítségét kérte.

Ahhoz, hogy a személyzet megmérhesse és rögzíthesse LuLu orrhangját, egy bonyolult és drága precíziós kütyüre volt szükség. A stúdióvezető szerencsére felajánlotta a nőnek, hogy ingyen felveszi a rekordsípolást.

LuLu végül rendkívül magas hangot tudott kipréselni az orrából, a Guinness Rekordok irodája pedig hitelesítette is a teljesítményt. A „bajnok” nagyon örült, hogy elnyerte a címet. Öt- és hatéves fiai azt mondták neki, hogy egyszer ők is szeretnének rekordot dönteni orrfütyülésben. Mivel egyikük örökölte is édesanyja furcsa tehetségét, könnyen lehet, hogy ez valóra is válik.

LuLu a későbbiekben szívesen megpróbálkozna egy még hangosabb füttyrekorddal. Egyelőre azonban élvezi a felhőtlen boldogságot, amiért beírta magát a Guinness Rekordok könyvébe.

Kiemelt kép: Guinness World Records

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Előző cikk
Következő cikk

Még izgulhatnak a továbbjutás miatt a focidrukkerek, az űrben rekedt két űrhajós – híradó

Az EU megkerülte a magyar vétót az ukránoknak szánt segélynél, egy csacsi pedig jávorszarvasnak állt.

Százötven éves a fogaskerekű

Majdnem megszűnt, de szerencsére még utazhatunk rajta.

Ki ez a Soros György?

Miért lett közellenség? És miért támogatta a fiatal Orbán Viktort?