Tíz szilveszteri és újévi babona

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Tele van a padlás különböző hiedelmekkel azzal kapcsolatban, hogy mit szabad tenni és mit nem az év utolsó és első napján. Ez itt egy teljesség igénye nélkül összeállított lista, rád bízzuk, hogy melyiket tartod be, melyiket nem. Igazából mindegy: a babona azért babona, mert hülyeség.

  1. Ne egyél baromfihúst szilveszter napján, mert elkaparja a szerencsédet. 
  2. Készíts minél többféle rétest, a tésztát nyújtsd hosszúra, a tölteléket pedig mérd bőven, mert így a következő éved és boldog lesz.
  3. Újév napján egyél bármilyen lencséből készült ételt, mert a lencse a pénzt jelképezi, és így egész évben nem fogy el a pénzed. 
  4. Ne vigyél ki semmit az otthonodból se december 31-én, se január 1-jén, mert azzal kiteheted a szerencsét a jövő évre. 
  5. Amit az év első napján teszel, azt teszed egész évben – tartja a mondás, vagyis ha teheted, ne végezz házi munkát, ne veszekedj másokkal. 
  6. Töltsd fel otthon az összes konyhai tárolót, ugyanis ami félig üres, vagy alig van benne, abból az újévben is kevés lesz. 
  7. Újév napján ne vásárolj nagy értékű holmit, mert akkor egész évben kiadásaid lesznek. 
  8. Január 1-jén friss vízben mosakodj meg, mert akkor egész évben egészséges leszel. 
  9. Ne falj fel mindent az év utolsó napján, mert akkor az újévben is mindig lesz mit enni. 
  10. Nem szerencsés szilveszterkor orvost hívni vagy orvoshoz menni, mert akkor a következő évben sem kerül el a betegség. 

Ilyesmiktől várták sorsuk jobbra fordulását a népek évszázadokon át. A babona a kiszolgáltatott és tehetetlen ember szalmaszála: úgy érezheti, hogy ő mindent megtett, ami tőle telt. De ennél vannak jobb módszerek is a sorsunk befolyásolására. Az egyik, hogy ma ésszel bulizunk!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!

10 700 sportoló, 329 arany: miért ilyen nagy dolog az olimpia?

És kik azok a magyarok, akiknek érdemes drukkolni?