A munka megkezdődött

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Egy hete dolgozunk, a Kispolgár stábja felállt, és írja Magyarország első szabad gyerekújságját. Egyelőre raktárra termelünk, és magunk közt értékeljük a tapasztalatokat. A feladat néha ijesztő, de mégis inspiráló. Írtunk szívügyekről, PISA-tesztről, kivándorlásról, Taylor Swiftről, Doomról, sztrájkról, divatról és korrupcióról, minden napra elkészült a hírösszefoglaló és a jóreggelt-cikk, és a nyelvművelésért is megtettük a magunkét. Készültek illusztrációk, alkalmazkodtunk a hírekhez, kirostáltuk a szemetet. Egyre bővül a megírandó témák listája, és még nagyon az elején vagyunk. Repesve várjuk a gyerekek leveleit.

Az applikáció lényegében elkészült, kellően védett szervert keresünk neki, teszteljük és javítjuk. Minden, amit eddig megírtunk, nyilvános lesz az élesítéskor, így lesz hová visszatekerni, és érdemes is. Még körülbelül egy hétig zárt próbaüzemet tartunk, csiszoljuk a munkarendet, tematikát és látványt. Utána valóra válik a Kispolgár, és a magyar gyerekeknek lesz újságjuk. Muszáj-Herkulesek vagyunk, de velük együtt sikerülni fog.

A kilövés után itt mindennap közzétesszük, mit írtunk, úgyhogy érdemes követni az oldalt. Nincsenek titkaink. A való világot mutatjuk, gyerekekhez méltó tálalásban. Olyan, amilyen – ők fogják jobbá tenni.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Még izgulhatnak a továbbjutás miatt a focidrukkerek, az űrben rekedt két űrhajós – híradó

Az EU megkerülte a magyar vétót az ukránoknak szánt segélynél, egy csacsi pedig jávorszarvasnak állt.

Százötven éves a fogaskerekű

Majdnem megszűnt, de szerencsére még utazhatunk rajta.

Ki ez a Soros György?

Miért lett közellenség? És miért támogatta a fiatal Orbán Viktort?