A munka megkezdődött

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Egy hete dolgozunk, a Kispolgár stábja felállt, és írja Magyarország első szabad gyerekújságját. Egyelőre raktárra termelünk, és magunk közt értékeljük a tapasztalatokat. A feladat néha ijesztő, de mégis inspiráló. Írtunk szívügyekről, PISA-tesztről, kivándorlásról, Taylor Swiftről, Doomról, sztrájkról, divatról és korrupcióról, minden napra elkészült a hírösszefoglaló és a jóreggelt-cikk, és a nyelvművelésért is megtettük a magunkét. Készültek illusztrációk, alkalmazkodtunk a hírekhez, kirostáltuk a szemetet. Egyre bővül a megírandó témák listája, és még nagyon az elején vagyunk. Repesve várjuk a gyerekek leveleit.

Az applikáció lényegében elkészült, kellően védett szervert keresünk neki, teszteljük és javítjuk. Minden, amit eddig megírtunk, nyilvános lesz az élesítéskor, így lesz hová visszatekerni, és érdemes is. Még körülbelül egy hétig zárt próbaüzemet tartunk, csiszoljuk a munkarendet, tematikát és látványt. Utána valóra válik a Kispolgár, és a magyar gyerekeknek lesz újságjuk. Muszáj-Herkulesek vagyunk, de velük együtt sikerülni fog.

A kilövés után itt mindennap közzétesszük, mit írtunk, úgyhogy érdemes követni az oldalt. Nincsenek titkaink. A való világot mutatjuk, gyerekekhez méltó tálalásban. Olyan, amilyen – ők fogják jobbá tenni.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!

10 700 sportoló, 329 arany: miért ilyen nagy dolog az olimpia?

És kik azok a magyarok, akiknek érdemes drukkolni?