A svédek nagyon fáznak, ismét koncertezik Elvis Presley – híradó

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Extrém hideg sarkvidéki levegő árasztotta el a skandináv országokat, Dániában és Norvégiában megbénult a közlekedés. Svédországban -43,6 fok volt, ilyen hideget 25 éve nem mértek az országban. Nemcsak a hideg, hanem a kiadós havazás is gondokat okoz, Svédországban 1000 autó rekedt meg a hóban egy főúton, Norvégiában a déli területeken helyenként egy méternél is több hó esett. Sok helyen az emberek csak az ablakon át tudtak kijutni a házukból a hótorlaszok miatt. Bezártak az iskolák, számos vonat- és buszjáratot felfüggesztettek. Az embereket arra kérték, hogy ha tehetik, ne menjenek el otthonról. Magyarországon egyelőre marad a tavaszias idő, de a jövő héten visszatér a tél. (idokep.hu)

forrás: idokep.hu

Mostantól az összes Volánbusz-járatot is nyomon követhetjük a Google Térképen, nemcsak a BKK járatait. Feltéve persze, hogy a járművekben működik a műholdas nyomkövető. Ha igen, akkor a telefonunkon megnézhetjük, merre jár a busz, amire épp várunk. A fejlesztésről szóló hírt az azóta kirúgott volt közlekedési államtitkár, Vitézy Dávid jelentette be, aki hozzátette, örül, hogy legalább ezt az általa indított projektet nem állították le az utódai. (24.hu)

Jövő szombatra újabb tüntetést szervez a Belügyminisztérium elé az Egységes Diákfront. A szervezők azt is mondják, hogy érdemes tüntetni. Szerintük ugyanis nem emelte volna meg jelentősen, 32,2 százalékkal a tanárok fizetését a kormány, ha nem lettek volna az elmúlt évek diáktüntetései. A január 13-ra szervezett demonstráción már nem a béremelésen lesz a fókusz. Most az alaptanterv reformjáért, az önálló oktatási minisztériumért és az iskolai szegregáció felszámolásáért fognak tüntetni a diákok, valamint az őket támogató szakszervezetek és civil szervezetek. (merce.hu)

Legkésőbb holnapig vissza kell vinni a szilveszterkor fel nem használt, vagy hibás tűzijátékokat. Az erről szóló rendelet szerint a kereskedők kötelesek ingyen visszavenni ezeket. Azért sem éri meg otthon tárolni a tűzijátékokat, mert nemcsak hogy balesetveszélyesek, de akár 150 ezer forintos büntetést is kaphat az, akinél a hatóságok ilyen eszközöket találnak. A tapasztalatok egyébként azt mutatják, hogy nagyon kevesen viszik vissza az el nem durrantott rakétákat. (hellovidek.hu)

Idén Londonban, Las Vegasban, Tokióban és Berlinben is koncertet ad majd egy Elvis Presley-hologram. Az Elvis Evolution névre keresztelt produkcióban mesterséges intelligencia segítségével egy életnagyságú digitális Elvist hoznak létre, amit a lassan 50 éve halott sztár több ezer személyes fotójából és otthoni videófelvételeiből állítanak össze. Elvis Presley a világ egyik leghíresebb énekese volt, gyakran csak A Királyként emlegetik , de Magyarországon ez egy másik halott zenészre is utal, Zámbó Jimmyre. Róla még nem készült ilyen hologram. (444.hu)

 

 

 

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kartonból készültek az olimpikonok ágyai

Minden teszt az mutatja, hogy nagyon strapabíróak!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.