A te kutyád Hollómancs vagy Hufflefluff?

Nincsenek könnyű helyzetben az állatmenhelyek, amikor a védenceiknek gazdit keresnek, ugyanis sokszor azok a kutyák vagy cicák maradnak náluk, akik idősebbek, csúnyácskábbak vagy betegebbek. Ezért a menhelyeknek nagyon sok kreativitásra van szükségük ahhoz, hogy meg tudják mutatni, hogy miért jár nagyon jól az, aki örökbe fogad egy állatot.

A floridai Orlandóban például rájöttek arra, hogy sokkal jobb a kutyusokat a tulajdonságaik alapján bemutatni, mert a viselkedésük, a természetük és a mozgásigényük sokkal többet számít, mint az, hogy melyik fajtához tartoznak. Épp ezért már nem is címkézik a kutyákat fajták szerint, ugyanis a menhelyeken lévő kutyafajták beazonosítsa az esetek legnagyobb részében helytelen.

Ő egy kutyus a Hollómancs-házból Forrás: petallianceorlando.org

A viselkedés alapján viszont nagyon jól elkülöníthetők a kutyusok, az orlandói menhelyen épp ezért négy házba kezdték őket sorolni, pont úgy, ahogy a Harry Potterben. A kennelek Mancsfortban (Pawgwarts) vannak, a kutyusokat pedig a személyiségük alapján osztották be a házakba.

  • A Hollómancs (Rawenpaw) azoknak a kutyusoknak a helye, akik gyorsan tanulnak, nincs gondjuk a vezényszavak elsajátításával.
  • A Hugrabug angol eredetije, a Hufflepuff nyomán született meg a Hufflefluff (a fluff szabad fordításban szőrmókot jelent). Ez a legbarátságosabb, legboldogabb, legcukibb kutyusok háza.
  • A Gryffindogba sorolt kutyák bátrak, kíváncsiak és nagyon aktívak.
  • A Mardekár-ház angolul Slytherin. Ebből született Slobberin-ház (a slobber jelentése csöpögős, és itt konkrétan a nyálra gondoltak), ami azoknak a kutyáknak az otthona, akik jóval többet tudnak, mint amit elsőre mutatnak magukból. Például olyan kicsi, de ambiciózus kutyák vannak itt, akik simán végig mennek egy nagyobb kutyáknak készült ügyességi pályán. Vagy olyan tacskó méretű ebek, akik nekimennének egy farkaskutyának is.

A menhely honlapján egyébként van egy kvíz is, ami alapján te is beoszthatod a kutyádat Mancsfort valamelyik házába.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Előző cikk
Következő cikk

Kutya meleg és kutyaszorítóból szabadult kutya – híradó kedden

A magyar diákok kreativitása pedig átlagon aluli.

Rekordot döntött az Agymanók második része

Hétvégétől már nálunk is látható a mozikban.

Vannak országok, ahol tilos a suliban mobilozni

Nálunk pedig nemsokára korlátozzák a használatát az iskolában.