Jó reggelt!

Fagytól nem kell már tartani, délutánra hideg se lesz. Viszont kellemetlenül szeles, esős idő igen. Ildikó és Emil napja van.

Ma éjjel adják át a legnagyobb filmes díjat, az Oscart. Összegyűlnek Los Angelesben a filmsztárok. Vagy celebek. Őket száz éve filmcsillagnak próbálták nevezni, mert az mégiscsak magyar szó… bár a film pont nem az. A nyelv demokratikus még a diktatúrákban is: amit használunk, az létezik, amit nem, az kihal. Filmcsillagot már nem nagyon mond senki, de nyelvújítók ma is vannak. A mindenféle hírességre, celebre találta ki valaki a hírenc szót a szomagyarito.hu oldalon. Ha elterjed, akkor lesz egy új szavunk. Mi megtettük a magunkét! És az Oscar-jelöltekről is írunk ma bőségesen. Ezenkívül különböző szárnyas hírencekről lesz szó, egy részük madár, másik meg gép. És ha ez nem elég, lapozz vissza nyugodtan, hiszen már három hónapja van Kispolgár, biztosan találsz olvasnivalót!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Miért fontos, hogy határt szabjunk az empátiánknak?

Hiába fontos érzés, magunkra is vigyáznunk kell.

A madarak bebizonyították: kevésbé intelligensek, akik zaklatnak másokat

Ha téged is bántottak már a suliban, akkor most figyelj!