Egy 100 éves férfi is az ugródeszkára lépett a vizes vb-n

Zajlik a vizes világbajnokság Dohában, aminek része lesz a mesterek tornája is: ezen már „nyugdíjba vonult” sportolók versenyeznek a világ minden tájáról. Az egyik résztvevő az iráni Taghi Askari, aki nem kevesebb mint 100 éves. A napokban be is mutatott egy ugrást, hogy népszerűsítse a tornát.

A sportoló 1951-ben ezüst-és bronzérmet nyert az Ázsia-játékokon (ami egy régen rendszeresen megrendezett sportesemény volt az ázsiai játékosok számára). Később nemzeti bajnoki címeket nyert.

Tariq Askari

Az utolsó bajnokságon 41 évesen vett részt. Ott aranyérmet nyert, majd búcsút intett a sportágnak, de soha nem vesztette el a műugrás iránti lelkesedését.

Tinédzserkorom óta imádom a műugrást. Semmi sem változott 1951 óta, leszámítva a teljesítményemet

– nyilatkozta a férfi.

Askari a legutóbbi ugrást egy egyméteres emelvényről hajtotta végre.

World Aquatics

Miután kiszállt a medencéből, könnyezve vett át egy érmet a vizes vb elnökétől, a tömeg pedig lelkesen ünnepelte őt. Askari szerint a hosszú élet titka az, hogy imádni kell a sportot és egészségesen kell tartani a testünket. A nagy csobbanás itt látható:

@worldaquatics

🇮🇷 Taghi Asgari is 100 year old from Iran competed at the first Asian Games in New Delhi, India and he’s back for a dive in Doha 🥹 #AQUADoha2024

♬ original sound – WorldAquatics

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Miért fontos, hogy határt szabjunk az empátiánknak?

Hiába fontos érzés, magunkra is vigyáznunk kell.

A madarak bebizonyították: kevésbé intelligensek, akik zaklatnak másokat

Ha téged is bántottak már a suliban, akkor most figyelj!