Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Indul a szerda! Ma végre nincs kilátásban eső, sokat süt majd a nap, és a szél is mérséklődik.

A Bálintokat és a Valentinokat köszöntjük, szóval ideje szorgalmasan gyöngyölődni, azaz szerelmesen ölelkezni.

Mesélünk ma arról is, hogy honnan ered a Valentin-nap, miért népszerű, és mégis mi köze mindennek az epilepsziához. És a kecskékhez.

Február 14-e azonban nem csak a szerelmeseké: ma van az International Bookgiving Day, azaz az Ajándékozz egy könyvet! nap. Ennek a kezdeményezésnek eredetileg az volt a célja, hogy a felnőttek adjanak könyveket a gyerekeknek, vagyis nektek. Hátha ettől rákaptok az olvasásra.

Az ünnep az idők során azonban kinőtte magát, a kezdeményezés pedig most már arra biztat, hogy ajándékozzunk könyvet mindenkinek, akinek csak lehet. Családtagnak, barátoknak, barátnőknek.

Sokan ilyenkor szánt szándékkal hagynak ott könyveket várótermekben, állomásokon, orvosi rendelőkben – hogy az is olvasgathasson valamit, aki nem kapott ajándékot.

Te olvastál valami izgalmasat mostanában? Ajánlanál nekünk valamit? Ha igen, ne habozz, írd meg a címét a kispolgarkft@gmail.com e-mail címre!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!