Jó reggelt!

Indul a szerda! Ma végre nincs kilátásban eső, sokat süt majd a nap, és a szél is mérséklődik.

A Bálintokat és a Valentinokat köszöntjük, szóval ideje szorgalmasan gyöngyölődni, azaz szerelmesen ölelkezni.

Mesélünk ma arról is, hogy honnan ered a Valentin-nap, miért népszerű, és mégis mi köze mindennek az epilepsziához. És a kecskékhez.

Február 14-e azonban nem csak a szerelmeseké: ma van az International Bookgiving Day, azaz az Ajándékozz egy könyvet! nap. Ennek a kezdeményezésnek eredetileg az volt a célja, hogy a felnőttek adjanak könyveket a gyerekeknek, vagyis nektek. Hátha ettől rákaptok az olvasásra.

Az ünnep az idők során azonban kinőtte magát, a kezdeményezés pedig most már arra biztat, hogy ajándékozzunk könyvet mindenkinek, akinek csak lehet. Családtagnak, barátoknak, barátnőknek.

Sokan ilyenkor szánt szándékkal hagynak ott könyveket várótermekben, állomásokon, orvosi rendelőkben – hogy az is olvasgathasson valamit, aki nem kapott ajándékot.

Te olvastál valami izgalmasat mostanában? Ajánlanál nekünk valamit? Ha igen, ne habozz, írd meg a címét a kispolgarkft@gmail.com e-mail címre!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Miért fontos, hogy határt szabjunk az empátiánknak?

Hiába fontos érzés, magunkra is vigyáznunk kell.

A madarak bebizonyították: kevésbé intelligensek, akik zaklatnak másokat

Ha téged is bántottak már a suliban, akkor most figyelj!