Egy kissrác lekörözte Einsteint IQ pontszámban

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

A 12 éves brit Rory Bidwell 162-es, maximális pontszámot ért el a Mensa, Cattell III-B típusú tesztjén, ami egy elég nehéz IQ-teszt.

A Mensa egy nemzetközi egyesület, ami a magas intelligenciájú embereket gyűjti össze. Vagyis azoknak a top 2 százalékát. De hogy pontosak legyünk, a Mensa csak az általuk elfogadott intelligenciateszten baromi jó eredményt produkálókat fogadja be.

Rory az ő tesztjükön ért el max pontszámot úgy, hogy édesapja szerint nem is készült rá. Az eredménye így még durvább.

A család a 162-es pontszámról nyilván sejtette, hogy nem kevés, de nem tudták, hogy pontosan mit jelent. Egy kis guglizás után megtudták, hogy Albert Einstein és Stephen Hawking tudósok 160-as IQ-val rendelkeztek.

Rory egy átlagos fiú, csak baromi okos

Rory szerint a teszt elég könnyű volt és simán befejezte az időkereten belül. Tizenkettedik szülinapja után egy nappal írta meg, rá néhány napra pedig már meg is hívták a Mensaba.

A szülei szerint Rory egy átlagos kissrác, aki nagyon szeret sportolni és nem kvantumfizika könyveket lapozgat szabadidejében. Inkább PS-ezik, a Fortnite az egyik kedvence, és imád focizni. Csak szimplán okosabb az átlagnál és sokkal könnyebben tanul meg dolgokat, mint mások.

Nem Rory az első gyerek, aki legyőzte a nagyokat. 2022-ben az akkor szintén 12 éves Yusuf Shah is 162 pontot szerzett. Yusuf Roryval ellentétben a sulijában sem számított átlagosnak, és azért egy kicsit készült is a tesztre. Rajtuk kívül még akadnak fiatalok, akik kenterbe verik a felnőtteket: Rajgauri Pawa, aki 2017-ben, szintén 12 évesen 162 pontot ért el, de Nicole Barr, és 11 éves korában Cerys Cooksammy-Parnell is maximális pontszámot értek el.

De még az is lehet, hogy az IQ-juk ennél is magasabb. A Mensa tesztjén a 162 a maximális pontszám, amit el lehet érni. (Sky News /Kispolgár)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!

10 700 sportoló, 329 arany: miért ilyen nagy dolog az olimpia?

És kik azok a magyarok, akiknek érdemes drukkolni?