Egy palotapincsi lett a világ legcsúnyább kutyája

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Egy pekingi palotapincsi nyerte a világ legcsúnyább kutyája címet a Kaliforniában megrendezett versenyen. A kutyus neve Wild Thang, nyolcéves, és idén már ötödször indult ezen a versenyen. Eddig kétszer volt második, de még egyszer sem sikerült felérnie a dobogó tetejére. Pedig minden esélye megvolt rá, hisz a nyelve folyton kilóg, fogai sincsenek, a lábai pedig kacskák. Mindez egy kölyökkori fertőzés miatt van így, amit csodával határos módon élt túl.

Az 1988 óta megtartott versenynek egyáltalán nem az a célja, hogy kinevesse vagy kigúnyolja ezeket a sokszor komoly betegségeket túlélt kutyákat. Hanem éppen az, hogy megmutassa, hogy a csúnya kutyák ugyanolyan kedves és fontos részei tudnak lenni egy családnak, mint az egészségesek.

Wild Thang mellett második lett egy 14 éves mopsz, Rome. A kutyusnak speciális kerekesszékre van szüksége, de annyira megnyerő személyisége van, hogy a közönségdíjat is elnyerte. A harmadik helyen Daisy Mae, egy fogatlan, vak keverék kutya végzett. A győztes kutyák mindegyikét menhelyről fogadták örökbe. Ebben a galériában csodálatos képeket láthatsz ezekről a csúnya, de lenyűgöző kutyákról.

A győztes kutyák gazdáikkal és a nyereményükkel. Facebook/Sonoma.MarinFair

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tusnádfürdőn bulizik a Fidesz, fizetési felszólítást kapott Magyarország – híradó

Megszületett Peti, a Szegedi Vadaspark legújabb borjúfókája.

Mostantól kapható vak Barbie is

A Mattel azt szeretné, hogy senki se érezze kívülállónak magát.

Kicsoda Kamala Harris, aki Amerika első női elnöke lehet?

Joe Biden alelnöke még csak most fog igazán bemutatkozni.