Egy rockalbum a bal vádlira, mehet?

Egyre többen vannak, akik jó ötletnek gondolják magukra tetováltatni kedvenc Spotify daluk kódját. Ez egyébként nem egy bonyolult ábra, hosszabb-rövidebb vonalak vannak egymás után rajzolva. Ha jól sikerül a tetoválás, telefonnal be lehet szkennelni és máris szól a nóta. Persze csak akkor, ha nem rontott el semmit a tetoválóművész.

Forrás: Facebook

A Spotify 2017-ben vezette be azt a kódrendszert, amivel könnyebben és gyorsabban lehet megosztani dalokat és albumokat is. A kód könnyen felhelyezhető plakátokra, matricákra, így viszonylag egyszerű terjeszteni a tartalmat. Azt, hogy mikor került fel valakinek a bőrére az első ilyen kód, nem tudni. De az biztos, hogy az elmúlt években egyre népszerűbb ez az ábra a tetováló-szalonokban.

A tetkók újonnan többnyire jól „működnek”, könnyen szkennelhetők, bár állítólag óriási stressznek teszik ki a tetoválás készítőit. Az sem mindegy, hogy melyik testrészre kerül fel az ábra. Minél egyenetlenebb a felület, annál kevésbé valószínű, hogy működik a kód. Ha nem sikerült jól a rajz, az a jobbik eset, hogy nem indul el a dal. A rosszabbik eset az, amikor Azahriah helyett pl. Kis Grofó csendül fel. Azt pedig még nem lehet tudni, hogy a most viszonylag friss és jól szkennelhető tetkók hogyan fognak viselkedni 20-30 év múlva, amikor a bőr már kevésbé feszes és a tinta megkopik. Ráadásul ki tudja, hol lesz addigra a Spotify. (cnn.com)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Jó reggelt!

Egy fiaskótól még nem történik tragédia!

Életeket mentettek a vombatok az ausztrál erdőtűzben

Legalábbis eltűrték, ha az odúikba menekültek a kisebb állatok.

Bezzeg az én időmben!

Régen minden jobb volt? Egy fenét.