Egy rockalbum a bal vádlira, mehet?

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Egyre többen vannak, akik jó ötletnek gondolják magukra tetováltatni kedvenc Spotify daluk kódját. Ez egyébként nem egy bonyolult ábra, hosszabb-rövidebb vonalak vannak egymás után rajzolva. Ha jól sikerül a tetoválás, telefonnal be lehet szkennelni és máris szól a nóta. Persze csak akkor, ha nem rontott el semmit a tetoválóművész.

Forrás: Facebook

A Spotify 2017-ben vezette be azt a kódrendszert, amivel könnyebben és gyorsabban lehet megosztani dalokat és albumokat is. A kód könnyen felhelyezhető plakátokra, matricákra, így viszonylag egyszerű terjeszteni a tartalmat. Azt, hogy mikor került fel valakinek a bőrére az első ilyen kód, nem tudni. De az biztos, hogy az elmúlt években egyre népszerűbb ez az ábra a tetováló-szalonokban.

A tetkók újonnan többnyire jól „működnek”, könnyen szkennelhetők, bár állítólag óriási stressznek teszik ki a tetoválás készítőit. Az sem mindegy, hogy melyik testrészre kerül fel az ábra. Minél egyenetlenebb a felület, annál kevésbé valószínű, hogy működik a kód. Ha nem sikerült jól a rajz, az a jobbik eset, hogy nem indul el a dal. A rosszabbik eset az, amikor Azahriah helyett pl. Kis Grofó csendül fel. Azt pedig még nem lehet tudni, hogy a most viszonylag friss és jól szkennelhető tetkók hogyan fognak viselkedni 20-30 év múlva, amikor a bőr már kevésbé feszes és a tinta megkopik. Ráadásul ki tudja, hol lesz addigra a Spotify. (cnn.com)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Porszívólábú robotkutya takaríthatja a tengerpartokat

Egyre több munkára használják a robotnégylábút

Tíz útravaló Szlovéniából

Sok érdekességet hoztunk a világ egyik legbiztonságosabb országáról.

Kartonból készültek az olimpikonok ágyai

Minden teszt az mutatja, hogy nagyon strapabíróak!