Ezek a filmek csalogatnak be idén a moziba – 1. rész

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Az elmúlt néhány év – a világjárvány és az írók, valamint a színészek sztrájkja miatt – nem volt a legfelhőtlenebb időszak Hollywoodban. 2024-ben azonban már egy csomó olyan film jön a mozikba, amik várhatóan tömegesen vonzzák majd a nézőket szerte a világon. Kétrészes cikkünkben megmutatunk ezek közül tizenhatot. Jöjjön az első nyolc!

Garfield

Visszatér a vászonra mindenki kedvenc, állandóan éhes macskája. A tavasszal érkező Garfield-filmben a lusta lasagnezabáló házikedvenc találkozik rég elveszett apjával Vic-kel. Bár nagyon sok mindenben hasonlítanak (és ugyanannyira imádják a hasukat), nagyon más a véleményük a nyugalmas életről. Garfield és ügyefogyott barátja, Odie ezért egy veszélyes kalandba kezd, hogy segítsen Vic-nek. Ettől pedig az egész életük felfordul!

IF

Egy Bea nevű fiatal lány rájön, hogy látja az emberek képzeletbeli barátait. Tudod, azokat a kis lényeket, akiket gyerekként magunk mellé képzeltünk. Bea felfedezi, hogy a szomszédja, az emeleten lakó férfi ugyanezzel a képességgel rendelkezik. Már csak össze kell fogniuk, hogy megmentsék a barátaikat. Vagyis az imaginary friendseket, amely az IF filmcímet adta. A magyart még nem tudni!

Gru 4.

Szerencséje van a minyonok rajongóinak, idén ugyanis nem maradunk a kedvenc sárga barátaink nélkül. Nyáron jön a Gru legújabb része, amelyben az egykori gonosztevő (és most már háromgyerekes apuka és férj) kénytelen újra kilépni a hétköznapok unalmából és akcióba lendülni. Ezúttal persze már nem azért, hogy ördögi tetteket kövessen el, hanem azért, hogy jobbá tegye a világot.

Agymanók 2.

Kilenc évvel az első film után jön az Agymanók második része. Idén nyáron ismét bepillanthatunk a fiatal lány, Riley agyába, ahol az ott élő érzelmek, Derű, Bánat, Harag, Majré és Undor élik gondtalan életüket. Csakhogy Riley már javában kamaszodik, a fejhadiszállás pedig brutális átalakításon esik át. Az eddigi csapat igen tanácstalanná válik, amikor megérkezik közéjük a felnőtté válással együtt járó érzelem, Feszkó.

A majmok bolygója: A birodalom

Sok éve már, hogy lezajlott a háború A majmok bolygója című sci-fi utolsó részében. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nincsenek újabb, rendkívül fontos majomügyek. Most például egy zsarnoki majomvezér akar véres birodalmat kiépíteni, ezt pedig csak egy fiatal, tehetséges majom akadályozhatja meg. Szóval nagyon sok majom lesz benne. Akik ráadásul lovon közlekednek!

Mufasza: Az oroszlánkirály

Szimba néhai apjáról, Mufaszáról szól a legújabb, oroszlánkirályos mese, amely ennek megfelelően egy előzményfilm lesz. Az Oscar-díjas Barry Jenkins rendezi majd, és bemutatják Mufasza fiatalkorát, és a kapcsolatát testvérével, Zordonnal. Reméljük, azért valahogy ebben a részben is elfoglalja kitüntetett helyét a világ kedvenc szurikáta-varacskosdisznó párosa, vagyis Timon és Pumbaa. Magyar nyelvű előzetes egyelőre még itt sincs.

Artúr, a király

Az ember és állat közti szeretetnek állít emléket a szintén idén érkező Artúr, a király. Ebben egy megtörtént eseményeken alapuló történetet mesélnek el, ahol egy kalandvágyó férfi (Mark Wahlberg) és csapata a dzsungelt járja egy 700 kilométeres extrémsport-világbajnokság miatt. Az úton azonban melléjük szegődik egy ágrólszakadt kutya, aki nagyon hamar közeli barátja lesz a csapatnak. A verseny végére a sportolóknak is újra kell gondolniuk, hogy mit jelent számukra a hűség és a győzelem.

Kung Fu Panda 4.

2008-ban jelent meg az első film a mozikban, de még 2024-ban is van alapanyag az ügyetlen, önjelölt kungfuharcos panda történetében. Idén már a negyedik film érkezik, Pónak ezúttal a Békevölgy szellemi vezetőjeként kellene helytállnia. Az ő képességei azonban, nos… nem erre valók. Békevölgyben pedig mindeközben felbukkan egy gonosz varázslónő, Kaméleon, aki veszélyt jelent a békére, és a szellemek háborítatlan birodalmára.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kartonból készültek az olimpikonok ágyai

Minden teszt az mutatja, hogy nagyon strapabíróak!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.