Fel van készülve az emberiség arra, hogy földönkívüliekkel találkozzon?

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Egy német kutatás szerint nyilvánvalóan nincs. Pedig a tudósok szerint kellene, hiszen annak az esélye, hogy nem mi vagyunk az egyedüli értelmes lények az univerzumban, elég nagy. És az is valószínű, hogy az első találkozás inkább ránk, emberekre lesz veszélyes.

Arra, hogy hogyan fogunk először találkozni egy idegen civilizációval, a tudósok négy lehetséges forgatókönyvet vázoltak fel:

1. Olyan mesterségesen létrejött rádiójeleket fogunk a műszereinkkel, amiket biztosan nem emberek hoztak létre.

2. Távcsövekkel olyan jelenségeket találunk az univerzumban, amik egyértelműen jelzik egy földönkívüli civilizáció létét.

3. A Naprendszeren belül, vagy akár a Földön olyan tárgyi bizonyítékokat találunk, amelyek megerősítik a létezésüket.

4. Egyszer csak megjelenik a Föld légkörében egy idegen űrhajó.

Az emberiség valószínűleg a negyedik verziótól lenne különösen ideges. Főleg akkor, ha abban az űrhajóban valamilyen élőlény is van és nem csak automata szonda. A kutatók szerint ugyan kicsi az esélye annak, hogy ténylegesen megjelenik itt egy idegen életforma, de az embereknek erre el kellene felkészülniük. Ugyanis az lenne a jó, ha a bolygó egésze egységesen állna a földönkívüliek elé. Ehhez pedig az kell, hogy az országok kezdjenek el közös stratégiát kialakítani arra az esetre, ha egy nap arra ébredünk, hogy egy ufó lebeg a fejünk felett. (space.com)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kartonból készültek az olimpikonok ágyai

Minden teszt az mutatja, hogy nagyon strapabíróak!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.