Haláli hírek

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

„Kedves Kispolgár! Én és az ikertesóm minden nap olvassuk a kispolgárt és nagyon szeretjük. Harmadik osztályos tanulók vagyunk és mindig mondjuk a barátainknak, hogy olvassanak ők is titeket. Sok mindent tudtunk meg a világ dolgairól nektek köszönhetően. Kérlek Soha ne hagyjátok abba az írást. Köszi L. és K.”

Gyerekeknek újságot írni alapvetően örömzenélés. Ez a közönség nem a saját mániáit akarja visszahallani, és nem kezd ordenáré gyalázkodásba, ha valami szokatlannal találkozik. Viszont időről időre bele kell vágni a fejszét nagy fákba is. Az iráni támadás még hagyján, a háború fogalmát ismerik törióráról és a korábbi híreinkből. De hogyan írjunk nekik az eutanáziáról, Karsai Dániel kálváriájáról? És ha már feltesszük a kérdést, hogy lehet-e jobb döntés a halál, mint az élet, akkor hogyan illusztráljuk? Ilyenkor kell műhelyként működni, ami nem azt jelenti, hogy zajt csapunk szerszámgépekkel, hanem hogy együtt tanakodunk és szavazunk. Például a mellékelt képet kidobtuk végül, és megelégedtünk egy halott gyümölcsfával.

Máskor meg a szanaszét ágazó problémakört kell visszanyesni, hogy fogyasztható maradjon a cikk. Ez történt az elektromos autókról és az akkugyárakról szóló cikknél. És a költségvetési hiány elszállása sem túl hálás téma, ami ma kerül asztalra.

Szóval nem mindig könnyű az örömzene sem. De az olvasóink és a leveleik gondoskodnak arról, hogy ne fáradjunk el.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Előző cikk
Következő cikk

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!

10 700 sportoló, 329 arany: miért ilyen nagy dolog az olimpia?

És kik azok a magyarok, akiknek érdemes drukkolni?