Hős diákot ünneplünk, rókák „kémkedtek” egy nagykövetségen – híradó

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Leszállt a Holdra pénteken Japán. Egy ideig bizonytalan volt, hogy a landolás sikeres volt-e, de a japán űrhivatal, a JAXA magyar idő szerint nem sokkal fél 7 előtt közölte, hogy a jármű leszállt és kommunikál a Föld irányítótermével. A hivatal még tavaly szeptemberben indította el a SLIM nevű űreszközt, amely december 25-én állt Hold körüli pályára. Japán az ötödik ország, amely leszállt a Holdon. Először a Szovjetunió, majd az Egyesült Államok, később Kína és India landolt. (MTI)

A SLIM. Japán Űrügynökség

Egy 17 éves diáklány mentette meg egy férfi életét Tatabányán. Juhász Alexandra éppen hazafelé tartott az iskolából, amikor a vonatállomáson meglátta, hogy egy idős férfi hirtelen összeesik. A lány rögtön a segítségére sietett, más diákok pedig a mentőt hívták. A férfinak leállt a légzése, de a mentésirányító segítségével a diáklány megkezdte az újraélesztést. Perceken belül a mentők is megérkeztek. Mivel a diák hamar reagált a bajban, a férfi életjelei visszatértek, a mentők pedig kórházba szállították őt. Alexandra azt üzente: minden embernek meg kellene tanulnia az újraélesztést, és igenis közbe kell lépni, ha látjuk, hogy valaki bajban van. (OMSZ)

Juhász Alexandra. OMSZ / Facebook

Beperelte Madonnát két rajongója. Az énekesnő késve kezdte el az egyik New York-i koncertjét a múlt hónapban, a rajongóknak pedig másnap korán kellett kelniük. A show eredetileg 20.30-kor kezdődött volna, de Madonna csak 22.30 után lépett színpadra, a koncert pedig hajnali egy körül ért véget. A rajongók azt állítják, nem fizettek volna a jegyekért, ha tudták volna, hogy ilyen későn ér véget a móka. A két férfi a koncertet szervező cégeket „hamis reklám, gondatlan félrevezetés, valamint tisztességtelen és megtévesztő kereskedelmi gyakorlat” miatt perlik, és kártérítést követelnek. (BBC)

chrisweger – Madonna – Rebel Heart Tour Cologne 2, CC BY-SA 2.0.

Rókák lopóztak be Dánia budapesti nagykövetségének a kertjébe. A két váratlan látogatóról maga a nagykövetség számolt be. Dánia egy közel 6 millió lakosú ország Észak-Európában. Nem csak arról híres, hogy onnan származik a LEGO, mert a dánok egy csomó más érdekes dolgot is csinálnak. Szombaton írunk is róluk!

Embassy of Denmark in Hungary / Facebook

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Még izgulhatnak a továbbjutás miatt a focidrukkerek, az űrben rekedt két űrhajós – híradó

Az EU megkerülte a magyar vétót az ukránoknak szánt segélynél, egy csacsi pedig jávorszarvasnak állt.

Százötven éves a fogaskerekű

Majdnem megszűnt, de szerencsére még utazhatunk rajta.

Ki ez a Soros György?

Miért lett közellenség? És miért támogatta a fiatal Orbán Viktort?