Hős diákot ünneplünk, rókák „kémkedtek” egy nagykövetségen – híradó

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Leszállt a Holdra pénteken Japán. Egy ideig bizonytalan volt, hogy a landolás sikeres volt-e, de a japán űrhivatal, a JAXA magyar idő szerint nem sokkal fél 7 előtt közölte, hogy a jármű leszállt és kommunikál a Föld irányítótermével. A hivatal még tavaly szeptemberben indította el a SLIM nevű űreszközt, amely december 25-én állt Hold körüli pályára. Japán az ötödik ország, amely leszállt a Holdon. Először a Szovjetunió, majd az Egyesült Államok, később Kína és India landolt. (MTI)

A SLIM. Japán Űrügynökség

Egy 17 éves diáklány mentette meg egy férfi életét Tatabányán. Juhász Alexandra éppen hazafelé tartott az iskolából, amikor a vonatállomáson meglátta, hogy egy idős férfi hirtelen összeesik. A lány rögtön a segítségére sietett, más diákok pedig a mentőt hívták. A férfinak leállt a légzése, de a mentésirányító segítségével a diáklány megkezdte az újraélesztést. Perceken belül a mentők is megérkeztek. Mivel a diák hamar reagált a bajban, a férfi életjelei visszatértek, a mentők pedig kórházba szállították őt. Alexandra azt üzente: minden embernek meg kellene tanulnia az újraélesztést, és igenis közbe kell lépni, ha látjuk, hogy valaki bajban van. (OMSZ)

Juhász Alexandra. OMSZ / Facebook

Beperelte Madonnát két rajongója. Az énekesnő késve kezdte el az egyik New York-i koncertjét a múlt hónapban, a rajongóknak pedig másnap korán kellett kelniük. A show eredetileg 20.30-kor kezdődött volna, de Madonna csak 22.30 után lépett színpadra, a koncert pedig hajnali egy körül ért véget. A rajongók azt állítják, nem fizettek volna a jegyekért, ha tudták volna, hogy ilyen későn ér véget a móka. A két férfi a koncertet szervező cégeket „hamis reklám, gondatlan félrevezetés, valamint tisztességtelen és megtévesztő kereskedelmi gyakorlat” miatt perlik, és kártérítést követelnek. (BBC)

chrisweger – Madonna – Rebel Heart Tour Cologne 2, CC BY-SA 2.0.

Rókák lopóztak be Dánia budapesti nagykövetségének a kertjébe. A két váratlan látogatóról maga a nagykövetség számolt be. Dánia egy közel 6 millió lakosú ország Észak-Európában. Nem csak arról híres, hogy onnan származik a LEGO, mert a dánok egy csomó más érdekes dolgot is csinálnak. Szombaton írunk is róluk!

Embassy of Denmark in Hungary / Facebook

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!