Jó reggelt kívánunk!

…és egy nagy kalappal minden felvételizőnek! Körző, vonalzó, szögmérő, nasi, innivaló, személyi okmányok megvannak, ugye? És persze sapka, sál, nagykabát, mert bár szép, napos idő lesz,  a reggel még fagyos, különösen ott, ahol megmaradt a hó. Már csak néhány óra, túl lesztek az egészen, és lehet végre hujázni. Azaz pihenni. Akik nem felvételiznek ma, azok megtehetik, hogy ki se másznak az ágyból, hanem ott hujáznak. Különösen, ha előző este heje-hujáztak.

Délután segítsetek rendet rakni, ne hagyjátok szét mindenhol a LEGO-t, mert anyukátok valószínűleg választékosan fog káromkodni, ha mezítláb belelép. Káromkodhatna akár dánul is, a legó ugyanis Dániában született. De nemcsak emiatt érdekes ez az ország, hanem például azért is, mert ott nagyon fura dolgokat esznek. Összeszedtünk nektek sok-sok érdekességet Dániáról, ma egyebek mellett erről olvashattok.

Boldog névnapot kívánunk minden Fábiánnak és Sebestyénnek, és éljenek a mai szülinaposok is. Amerikában pont mához egy évre fogják beiktatni az új elnököt, ugyanis január 20-a az elnökök beiktatásának napja 1949 óta. Az előző (Donald Trump) és a jelenlegi elnökről (Joe Biden) készült portréval is jelentkezünk hamarosan.

 

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Vannak országok, ahol tilos a suliban mobilozni

Nálunk pedig nemsokára korlátozzák a használatát az iskolában.

Te milyen gyorsan gépelsz az orroddal?

Egy újabb kiváló világrekord!

Jó reggelt!

Baromi meleg lesz ma!