Ifjúsági tanácsot hozott létre a TikTok

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Bemutatta a TikTok a legújabb kezdeményezését: a globális Ifjúsági Tanács létrehozását. Ennek leginkább a felhasználók biztonságának javítása lenne a célja. Korábban mi is írtunk nektek arról, hogy a platformot egyre többször vizsgálják azzal kapcsolatban, hogy képes-e megvédeni a fiatal felhasználókat (azaz titeket) a káros tartalmaktól és a függőséget okozó algoritmusoktól.

A most létrejött tanács 15 15-18 év közötti tinédzserből áll, akik különböző háttérrel és országból érkeztek, többek között az Egyesült Államokból, az Egyesült Királyságból, Brazíliából, Indonéziából, Írországból, Kenyából, Mexikóból és Marokkóból. A tanács már két ülést tartott, a legutóbbi ülésen a TikTok vezérigazgatója, Shou Chew is részt vett.

Egy 15 éves fiú azt nyilatkozta, hogy izgatott volt és rendkívül hálás, amiért behívták a tinitanácsba. „Hihetetlen megtiszteltetés és rendkívül egyedülálló lehetőség, hogy globális szinten hozzájárulhatok a TikTok közösségének alakításához” – mondta.

A TikTok szerint a tanács elsődleges célja 2024-ben az, hogy biztonságos és befogadó teret biztosítson a fiatalok számára a platformon. A tanácsot akkor jelentették be, amikor elkészült egy új kutatás, amelyben 12 ezer tizenéves és szülő megkérdezésével vizsgálták, hogyan beszélgetnek a családok az online biztonságról.

Az eredményekből kiderült, hogy bár a többség hetente legalább egyszer beszélget a témáról, az amerikai tizenévesek alig több mint 40 %-a kerüli tudatosan a veszélyes témákat, különösen a zaklatásról és a testképről szóló beszélgetéseket.

Források: MusicBusiness WorldWide, TikTok. Kiemelt kép: Pixabay.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!