Ifjúsági tanácsot hozott létre a TikTok

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Bemutatta a TikTok a legújabb kezdeményezését: a globális Ifjúsági Tanács létrehozását. Ennek leginkább a felhasználók biztonságának javítása lenne a célja. Korábban mi is írtunk nektek arról, hogy a platformot egyre többször vizsgálják azzal kapcsolatban, hogy képes-e megvédeni a fiatal felhasználókat (azaz titeket) a káros tartalmaktól és a függőséget okozó algoritmusoktól.

A most létrejött tanács 15 15-18 év közötti tinédzserből áll, akik különböző háttérrel és országból érkeztek, többek között az Egyesült Államokból, az Egyesült Királyságból, Brazíliából, Indonéziából, Írországból, Kenyából, Mexikóból és Marokkóból. A tanács már két ülést tartott, a legutóbbi ülésen a TikTok vezérigazgatója, Shou Chew is részt vett.

Egy 15 éves fiú azt nyilatkozta, hogy izgatott volt és rendkívül hálás, amiért behívták a tinitanácsba. „Hihetetlen megtiszteltetés és rendkívül egyedülálló lehetőség, hogy globális szinten hozzájárulhatok a TikTok közösségének alakításához” – mondta.

A TikTok szerint a tanács elsődleges célja 2024-ben az, hogy biztonságos és befogadó teret biztosítson a fiatalok számára a platformon. A tanácsot akkor jelentették be, amikor elkészült egy új kutatás, amelyben 12 ezer tizenéves és szülő megkérdezésével vizsgálták, hogyan beszélgetnek a családok az online biztonságról.

Az eredményekből kiderült, hogy bár a többség hetente legalább egyszer beszélget a témáról, az amerikai tizenévesek alig több mint 40 %-a kerüli tudatosan a veszélyes témákat, különösen a zaklatásról és a testképről szóló beszélgetéseket.

Források: MusicBusiness WorldWide, TikTok. Kiemelt kép: Pixabay.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Még izgulhatnak a továbbjutás miatt a focidrukkerek, az űrben rekedt két űrhajós – híradó

Az EU megkerülte a magyar vétót az ukránoknak szánt segélynél, egy csacsi pedig jávorszarvasnak állt.

Százötven éves a fogaskerekű

Majdnem megszűnt, de szerencsére még utazhatunk rajta.

Ki ez a Soros György?

Miért lett közellenség? És miért támogatta a fiatal Orbán Viktort?