Ilyen a pillanat, amikor egy világsztár besétál a szalagavató bálra

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Magyarországon hagyományosan szalagavatót tartanak a végzősöknek a középiskolák, máshol a végzős bál a divat. A bálokra általában partnerrel érkeznek a gimisek, és gyakran bálkirályt, bálkirálynőt is választanak az este során. Ezekre a rendezvényekre – főleg az Egyesült Államokban – időről időre egy világsztár is beesik. Nemrég kiderült, hogy Kevin Bacon egy Utah állambeli iskola végzős báljára megy el, miután a diákok hónapokon keresztül próbálták rávenni a részvételre.

Gage Skidmore / Wikipedia

A utah-i Payson High School falai között forgatták ugyanis az 1984-es Gumiláb című Oscar-jelölt filmet, amelynek Bacon volt a főszereplője. A film idén lesz 40 éves, ráadásul a tanév végén az iskola egy másik épületbe költözik. A diákok ezért mindent megtettek, hogy Bacon elmenjen: a #bacontopayson hashtaget használták a közösségi médiában, jeleneteket játszottak újra a filmből, ráadásul adománygyűjtő eseményt szerveztek Bacon jótékonysági szervezetének. A színész nemrég konferenciahívásban jelentette be a diákoknak, hogy lenyűgözte az erőfeszítésük, és természetesen ott lesz a bálon. De nem csak a színész jófejkedett a gimisekkel: korábban felbukkant már énekes, realitysztár és még olimpikon is a bálokon.

Taylor Swift

Taylor Swift ugyan lemaradt a saját végzős báljáról, viszont később részt vett az MTV Once Upon a Prom című műsorában, amelyben civil diákok vihettek sztárokat az év legnagyobb eseményére. Swift egy Whit Wright nevű tinédzserrel ment a bálba, méghozzá turnébusszal, egymáshoz illő ruhákban. „Szó szerint ez volt életem egyik legjobb estéje. Ez a srác két lábbal áll a földön! És annyira amerikai! Hihetetlenül édes volt” – mesélte később a People magazinnak.

MTV

Rihanna

A barbadosi születésű Rihanna szintén az MTV műsorában tűnt fel 2007-ben, hogy kiválasszon egy szerencsés fiút, akinek nem volt partnere a bálra. A sztár végül egy Richard nevű floridai végzőst kísért el. Egy kék ruhát viselt és még a báli fotókhoz is pózolt. Swifthez hasonlóan egyébként neki is ez volt az első bálja. A srác egyébként állítólag annyira zavarban volt, hogy alig tudott Rihanna szemébe nézni az este során.

MTV

Shaun White

Shaun White egykori profi snowboardos és olimpikon még 2014-ben kapott felkérést a középiskolás Carly Monzótól, hogy legyen a partnere a végzős bálon. Már javában közeledett a buli, de White-tól semmilyen reakció nem érkezett. Kiderült, hogy a sportoló meglepetést akart szerezni a gimis lánynak, így az este egy pontján váratlanul felbukkant. Nem csak táncoltak: Shaun még a Bad Things nevű zenekarát is rávette, hogy játsszanak el egy dalt a bálon.

Shaun White / Facebook

Kylie Jenner

Kylie Jenner – Kim és Kourtney Kardashian féltestvére – egy kaliforniai gimis segítségére sietett, amikor kiderült, hogy a fiút visszautasította a kiszemeltje. Mivel Jenner magántanuló volt, ezért nem volt saját bálja, elment a sacramentói 17 éveshez, Albert Ochoához, hogy együtt éljék át a középsuli legnagyobb eseményét. Amellett, hogy az este bekerült Kardashianék realityjébe, Albertnek is igen jót tett: a bál után mindenki a barátja akart lenni.

Albert Ochoa / Instagram

Katy Perry

Miközben az ausztráliai Melbourne-ben járt, Katy Perry véletlenül belebotlott egy középiskolai bálba a Grand Hyattban, ahol megszállt. Ha már ott volt, beugrott a buliba egy rövid időre, előadta Beyoncé egyik számát, és még szelfizett is a diákokkal. A suli egyik tanára később elmondta, hogy amikor Perry felbukkant, ötlete sem volt, hogy „ki ez az idióta, aki tönkreteszi a bált”, de később felvilágosították a diákjai.

Twitter

+1: Danny DeVito

Na jó, ez nem volt igazi látogatás, bár meghívás sem történt. Egy Allison Closs nevű tinédzser nagy rajongója volt a Felhőtlen Philadelphia című sorozatnak, a végzős bálra pedig nem talált magának partnert. Nem volt hát mit tenni, mivel Danny DeVito volt a kedvenc színésze, rendelt róla egy életnagyságú kartonfigurát, és őt vitte el a bálba.

Allison Closs

Miután a fotók körbeszaladtak egész Amerikán, DeVito viszonozta a gesztust: ő egy életnagyságú Allison-figurával fotózta le magát. Hát nem tökéletes?

Instagram

Kiemelt kép: MTV

Források: Business Insider. People. Music Times. Today. BBC.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kartonból készültek az olimpikonok ágyai

Minden teszt az mutatja, hogy nagyon strapabíróak!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.