Itt a Kispolgár: újság, gyerekeknek

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Amit épp olvasol, az Magyarország első igazi gyerekújságja. Nem mesélünk, nem műanyag vackokat akarunk eladni, hanem híreket mondunk. Arról, ami a világban történik, és ami a te életedre is hatással van. Háborúk, járványok, válságok, tanártüntetések, iskolai unalom. Magyarország, Európa és a bolygó legfontosabb eseményei. Te is itt és most élsz, neked is drágább lett a csoki és a büfé, téged is nyomaszt a klímaváltozás. Jogod van tudni, mi folyik körülötted.

Komolyan veszünk téged. Nem gügyögünk, nem gondoljuk, hogy te még ezt nem értheted. Sőt, úgy hisszük, hogy egy csomó mindent jobban értesz, mint a legtöbb felnőtt. Mert nincsenek még előítéleteid, nem a másik pártot akarod legyőzni mindenáron. És főleg mert tiéd a jövő. Neked kell itt élned a következő évtizedekben. Neked nem mindegy, hogy egy mai hibáért milyen árat fizetünk később.

A felnőtt újságok száznál több hírt közölnek egy nap. Ennek nagy része felesleges zaj. Mi ezzel nem fárasztunk. Csak a legfontosabb és legérdekesebb dolgokról írunk. Az a célunk, hogy napi félóra olvasással képbe kerülj. Tudj mindenről, ami igazán lényeges, lásd, ami esetleg érdekelhet. És ne rabolják az idődet jelentéktelen celebbotrányok meg autóbalesetek.

Nem kell mindent elolvasnod, a címekből látni fogod, miről szól egy cikk. Nincs szükségünk több kattintásra, nem kell eladnunk a reklámokat. Nincs okunk átverni. Nézd át a napi termést, és válassz. Mindennap kettőkor jelenik meg az aznapi főművünk, este 7-kor pedig összefoglaljuk a nap híreit. Kisebb cikkekkel is szórakoztatunk napközben.

Mi is tanuljuk, hogyan kell ezt csinálni. Hiszen még senki sem írt igazi, szabad gyerekújságot ebben az országban.

Írd meg nekünk, ha hibát találsz, vagy ha szívesen olvasnál valamiről, ami érdekel. Írj Dávidnak, pszichológusunknak, ha lelki problémákkal küzdesz; a neved titok marad. Nem ígérjük, hogy mindent tökéletesen oldunk meg. Azt sem, hogy a te nyelveden írunk. Újságírók vagyunk, tudjuk, hogyan kell írni, de nem teszünk úgy, mintha tizenéves gyerekek lennénk. Az nagyon kínos lenne. Viszont hiszünk abban, hogy megértjük egymást, ahogy megérted magad egy jó fej felnőttel, tanárral vagy edzővel. Sokat fogunk tanulni tőled.

A Kispolgár története most indul el, és a legfontosabb szereplő ebben te vagy, az olvasó. Szeretnénk, ha a te gyerekeid is olvasnának minket majd egyszer, a távoli jövőben. Addigra már nagyon profik leszünk, ti pedig felnőtt, nagy polgárok. Szabad, tájékozott, okos emberek. Ezért dolgozunk. Kerüljetek beljebb!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kartonból készültek az olimpikonok ágyai

Minden teszt az mutatja, hogy nagyon strapabíróak!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.