Itt vannak az infók az idei Oscar-díjátadóról

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Vasárnapról hétfőre virradó éjjel tartják a 96. Oscar-díjátadót. A helyszín, mint mindig, a Dolby Színház lesz Los Angelesben és a műsort egy vörös szőnyeges bevonulás előzi meg. Hétfőn reggel erről is rengeteg képet láthattok majd a neten, mert külön figyelemmel szokták kísérni, hogy a hírességek milyen kreációkban jelennek meg. Itt van például a tavalyi összefoglalója:

Magyarországon a Disney+ streamingszolgáltató közvetíti az eseményt. Hétfőn pedig ugyanoda feltesznek belőle egy összefoglalót, ami kb. egy hónapig lesz elérhető.

Emlékeztetőként itt vannak a főbb kategóriák és az idei jelöltjeik. Mindet nem soroljuk fel, de ebben a cikkben már írtunk róla, szóval kattintsatok, ha átfutnátok újra.

Legjobb film
American Fiction
Egy zuhanás anatómiája
Barbie
Téli szünet
Megfojtott virágok
Maestro
Oppenheimer
Szegény párák
Érdekvédelmi terület
Előző életek

Legjobb férfi főszereplő
Bradley Cooper (Maestro)
Colman Domingo (Rustin)
Paul Giamatti (The Holdovers)
Cillian Murphy (Oppenheimer)
Jeffrey Wright (American Fiction)

Legjobb női főszereplő

Annette Bening (Nyad)
Lily Gladstone (Megfojtott virágok)
Sandra Hüller (Egy zuhanás anatómiája)
Carey Mulligan (Maestro)
Emma Stone (Szegény párák)

És akkor most nézzünk pár érdekességet az idei gáláról:

Ki vezeti?

Jimmy Kimmel. Az 56 éves műsorvezető és producer már egy kipróbált név, több gálát is levezényelt már. Elég jól kezel váratlan helyzeteket és poénjai is ülni szoktak. Mondhatni a szervezők biztosra mentek vele.

Van magyar jelölt?

Igen, Mihalek Zsuzsa, aki a Szegény párák című film (díszlet)berendezője és ebben a kategóriában kapott jelölést.

Kik adnak át díjakat?

Az már biztos, hogy színpadra lép majd Matthew McConaughey, Al Pacino, Zendaya, Bad Bunny, Chris Hemsworth, Dwayne Johnson, Jennifer Lawrence, Ramy Youssef és Michelle Pfeiffer is. Többek között.

Emma Stone egy különleges klubhoz csatlakozhat

Forrás: Imdb
Forrás: Imdb

Ha a Szegény párákért kapott jelölést díjra váltja, akkor ő lehet a nyolcadik színésznő, aki 35 éves kora előtt két Oscar-díjat is bezsebel. Egyet már kapott a Kaliforniai álomért. Ezt eddig mások mellett Meryl Streep és Hilary Swank érte el.

A Barbie filmzenéjének nagyobb esélye van nyerni, mint a rendezőjének

Bár Greta Gerwiget generációja egyik legjobbjának tartják, az esélylatolgatásokban kevesen tesznek arra, hogy ő kapja a legjobb rendező díját. Ettől még nagyon szép teljesítmény, hogy ő az első rendező, akinek az első három filmjét jelölték Oscarra. Ezek a Lady Bird, a Kisasszonyok és most a Barbie.

Bradley Cooper lett az egyik legtöbb jelölést kapó színész

Aki viszont egyszer sem nyert. Tizenkétszer jelölték összesen eddig színészi, rendezői és írói minőségében is. Idei filmje a Maestro nincs a legnagyobb esélyesek között, így aztán nem valószínű, hogy megtöri a trendet.

Martin Scorsese a valaha volt legidősebb legjobb rendező jelölt

Scorsese idén kapta a 10. jelölést a legjobb rendezői kategóriában, ezzel új rekordot állított fel és letaszította a trónról Steven Spielberget. 81 évesen Scorsese egyúttal a legidősebb legjobb rendező jelölt. A legidősebb nyertes Clint Eastwood, aki 74 éves volt, amikor nyert a 2004-es Millió dolláros bébiért.

 

 

 

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kartonból készültek az olimpikonok ágyai

Minden teszt az mutatja, hogy nagyon strapabíróak!

Kellemes szombatot mindenkinek!

Medvék, erdők, sípályák... meg dínók és egyebek.

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.