Jó hideg reggel!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Itt a lehűlés, ahogy várható volt. A hajnali fagyok után is hideg, zimankós idő lesz, plusz esők, a hegyekben akár hó is. Ez bizony rossz hír, és nemcsak azért, mert pár napig újra sapkát kell húzni. Az enyhe februárban kivirágoztak a gyümölcsfák, és most a fagy valószínűleg komoly károkat okoz bennük. Ez drágább barackot és cseresznyét jelent, és még nagyobb bajt azoknak, akik ebből élnek.

Tamás napja van, ami a világ egyik leggyakoribb neve, szinte minden nyelvben megtalálható, ahogy a Bibliában is. Még ige is lett belőle: tamáskodni, ami hitetlenkedést, bizonytalankodást jelent. Pedig ez kevés névvel történik meg, például egyelőre nem lehet zoltánkodni vagy ferenckedni. (De vityálkodni igen!) A bibliai történet szerint mikor Tamás meglátta a feltámadt Jézust, nem hitt a szemének. – Na jó, muti a sebeidet! – mondta Tamás, jól megtapogatta a kilyukasztott Jézust, és csak akkor vette meg a sztorit. De Jézus jó fej volt, nem vette zokon, és Tamásból végül szent lett.

Szentek nem, de hősök lettek azok a tizenéves tűzoltók, akik egy texasi erdőtűz oltásából vették ki a részüket. Őket mutatjuk be ma. Magyarországon 18 év alatti önkéntes tűzoltók nem vonulhatnak ki tűzesetekhez, de más hőstettekre neked is van esélyed.

És megemlékezünk Alexander Graham Bellről, aki volt szíves feltalálni nekünk a telefont épp 148 éve. Kispolgár valószínűleg lenne nélküle is, de el kéne menni érte az újságoshoz. És ilyen hidegben ez igazán nem hiányzik!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gyújtogattak a párizsi vasútvonalakon, megszökött egy prérikutya az állatkertből – híradó

Élet volt a Marson, de Párizsban ma is van: este lesz az olimpia nyitóünnepsége.

Ha nem haltak volna ki a dínók, most nem ehetnénk szőlőt

Vajon ilyenkor mit illik mondani? Köszönjük?!

10 700 sportoló, 329 arany: miért ilyen nagy dolog az olimpia?

És kik azok a magyarok, akiknek érdemes drukkolni?