Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Indul a kedd és a Csongorok ünnepelnek, akiknek azt jelenti a neve, hogy vadászmadár. Ha már minden nyári ruhádat elővetted, akkor egy jó nagy lendülettel vissza is pakolhatod a felét. Megérkezett a lehűlés, az országban sok helyen előfordulhat eső, zápor, zivatar. A gyors nyár után furcsa a hideg levegő, szóval próbálj ma nem megfázni!

Délután írunk nektek arról, mi a helyzet az ország büdzséjével. A büdzsé nemzetközi szó az angol budget alapján, amely eredetileg bőrzacskót jelentett az ófrancia bouge nyomán. Eredetileg állami költségvetést jelent, de hallhatod családi környezetben is. Például: „Édes fiam, idén nem megyünk a Balatonra, mert nem fér bele a büdzsébe.” Mondjuk egy balatoni kiruccanás mostanában már csak kevesek büdzséjébe fér bele, de erről majd máskor.

Szóval Magyarországnak is van büdzséje, ami az ország pénzügyi terve az évre. De nem festenek valami jól a dolgok: az országnak mondhatni lyukas a nadrágja. A költségvetési hiány nem a legszórakoztatóbb téma a világon, de legalább kiderül belőle, hogy miért érezheted majd a bőrödön te is, ha össze kell húzni az ország nadrágszíját. De ne rohanjunk ennyire előre. Először a fontos dolgok.

Azt mondtuk már, hogy ma ne fázz meg?

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Még izgulhatnak a továbbjutás miatt a focidrukkerek, az űrben rekedt két űrhajós – híradó

Az EU megkerülte a magyar vétót az ukránoknak szánt segélynél, egy csacsi pedig jávorszarvasnak állt.

Százötven éves a fogaskerekű

Majdnem megszűnt, de szerencsére még utazhatunk rajta.

Ki ez a Soros György?

Miért lett közellenség? És miért támogatta a fiatal Orbán Viktort?